nieuws

Nestlé zet volgende stap in terugdringen van plastic afval

Algemeen

Nestlé zet volgende stap in terugdringen van plastic afval

Nestlé heeft samen met andere bedrijven en overheden getekend voor ‘the new plastics economy global commitment’. Dit deden ze tijdens de Our ocean conferentie in Bali.

Dit is een initiatief van de Ellen MacArthur foundation en de Verenigde Naties. Met het initiatief wordt er opnieuw nagedacht over de toekomst van plastic. Hierbij hebben ze de principes van een circulaire economie mee genomen in het denkproces.

Nestlé CEO Mark Schneider: “Deze globale vaststelling is een belangrijke stap omhoog om van een lineaire naar een circulaire economie te gaan. Hierin willen we een voorbeeld zijn. We zullen ons deel doen om ervoor te zorgen dat er geen enkele verpakking, inclusief plastic, in de natuur terecht komt”.

Nestlé haar doel is dat al haar verpakkingen recyclebaar zijn in 2025.  Om dit doel te bereiken zijn ze eerder al gestart met het NaturAll Bottle Alliance project.

 

Foto's

Reageer op dit artikel