nieuws

Hugo Pol: ‘Breng jezelf en bedrijf positief in beeld’

Algemeen

Hugo Pol: ‘Breng jezelf en bedrijf positief in beeld’

“Deelname aan de verkiezing Kwaliteitsmanager Food 2018 geeft je een mooie gelegenheid jezelf en het bedrijf waar je werkt op een positieve manier in beeld te brengen”, vertelt Hugo Pol op de vraag hoe hij terugkijkt op de verkiezing Kwaliteitsmanager van het Jaar.

De Group QA-manager bij Vion werd vorig jaar verkozen tot Kwaliteitsmanager Food 2017. “De hedendaagse kwaliteitsmanager is vaak het gezicht van het bedrijf als het naar buiten toe gaat over het vertrouwen in het product en in het bedrijf.”

Spijt van deelname aan de verkiezing Kwaliteitsmanager Food 2017 heeft Pol zeker niet. “Toen meerdere mensen vonden dat ik moest deelnemen, ben ik naar mijn direct leidinggevende gestapt en heb dit met hem besproken. Ook hij vond het een goed idee, voor mijzelf, maar ook om te laten zien hoe ons bedrijf met kwaliteit en integriteit bezig is.”

Positieve reacties

“Voorafgaand aan de verkiezing werd zijn nominatie breed onder de aandacht gebracht van collega’s. Zelfs nu nog als ik met verkopers naar buitenlandse klanten ga, beginnen ze er nog wel eens over. Leuk!”

“Mijn collega’s binnen Vion lijken er soms trotser op dan ik zelf, dat is ook heel goed want het is ook het werk van mijn collega’s dat mijn verkiezing tot kwaliteitsmanager van het jaar is gelukt”.

Zelf is hij ook overwegend positief over zijn deelname. “Je zet voor jezelf nog eens op een rij waar je allemaal bij betrokken bent geweest en tot welke successen dit heeft geleid. Het is dan uitdagend om daarover te vertellen voor een breed publiek.”

Wat hem tegenviel was het schrijven van de motivatie voor het kandidaat stellen. Je wilt dat toch goed doen en het is zeker niet een kwestie van ‘dat doe ik even in 20 minuten’. Goed dat VMT dit onderdeel van de aanmeldprocedure sterk heeft vereenvoudigd waardoor de nadruk meer komt te liggen op het bedrijfsbezoek van de juryleden.”

Jezelf beter presenteren

Van zich voorbereiden op de jurygesprekken en eigenlijke verkiezing is hem vooral bijgebleven dat hij zich daarbij ging realiseren dat hij zichzelf beter voor het voetlicht moest gaan brengen. “Zowel bij het schrijven van de motivatie als voorbereiding van het jurybezoek en de verkiezing zelf moet je jezelf presenteren, daarbij zelfvertrouwen uitstralen en weten te overtuigen.”

In die zin vond Hugo het jammer dat hij niet tijdens het Food Safety Event een korte presentatie kon verzorgen waarin hij het bedrijf en hij zelf zich konden profileren. “Dat zou mooi zijn geweest.” Ook van de zijde van de deelnemers waren er dergelijke geluiden te horen als ook dat men daarna graag op de kandidaten had willen kunnen stemmen.

VMT is daar om meerdere redenen in meegegaan. Dit jaar mogen de drie genomineerden een korte pitch op het Food Safety Event verzorgen, waarna de deelnemers in de zaal hun stem kunnen uitbrengen. Hun stem telt voor 25% mee, die van de jury voor 75%.

Meer informatie en opgeven

Op de homepage van VMT staat uitgebreide informatie over de verkiezing Kwaliteitsmanager Food 2018, evenals het reglement en formulieren waarmee kwaliteitsmanagers (inclusief KAM en QESH) zich kandidaat kunnen stellen dan wel derden kwaliteitsmanagers kunnen opgeven die in hun ogen zeker in aanmerking zouden komen voor de verkiezing.

Reageer op dit artikel