nieuws

Voedingsinnovatiecentrum FACT strikt sauzenfabrikant Oliehoorn

Algemeen

Voedingsinnovatiecentrum FACT strikt sauzenfabrikant Oliehoorn

Hogeschool Van Hall Larenstein heeft twee langdurige samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met sauzenfabrikant Oliehoorn en procesapparatuur leverancier OMVE. Beide bedrijven zullen gebruik maken van de faciliteiten van het Food Application Centre for Technologie (FACT).

Het FACT is beschikbaar voor voedselbedrijven in Noord-Nederland om onderzoek te doen, te experimenteren en te innoveren. Hierbij wordt intensief samengewerkt met hogeschool Van Hall Larenstein en MBO Life Sciences in Leeuwarden. De provincie Friesland, het bedrijfsleven en het onderwijs investeerden samen zes miljoen euro in het innovatiecentrum voor voedseltechnologie, welke naar verwachting in de tweede week van juli wordt opgeleverd.

Oliehoorn

Sauzenfabrikant Oliehoorn gaat het innovatiecentrum gebruiken voor productontwikkeling en voor procesoptimalisatie van sauzen en emulsies. Door het gebruik van moderne pilotapparatuur voor vacuüm processing van sauzen is het mogelijk om sauzen te ontwikkelen die aansluiten bij de wens van de consument.  

“We willen verder gaan samenwerken met Van Hall Larenstein aan de ontwikkeling van nieuwe processen en receptuur van sauzen en emulsies”, vertelt Wim Dijk, directeur bij Oliehoorn. “De hogeschool heeft de kennis en expertise om inhoud te geven aan onze duurzaamheidsambities. Studenten van de hogeschool kunnen later onze klanten worden of zelfs bij ons komen werken.”

OMVE

OMVE ontwikkelt en fabriceert lab- en pilotprocesapparatuur voor het verwerken van vloeibare producten, met een focus op zuivel. Hun apparatuur maakt het voor de industrie mogelijk om betrouwbare opschaling te doen van processen die in de levensmiddelenindustrie worden toegepast.

“Van Hall Larenstein heeft ons benaderd om een geavanceerde pilot installatie te bouwen in het FACT”, vertelt Michael Coopman, directeur van OMVE. “OMVE kan bij FACT nieuwe processen ontwikkelen voor toepassing in de industrie. Daarnaast geeft het onze klanten de mogelijkheid om productontwikkeling te doen onder aseptische condities.”

Reageer op dit artikel