nieuws

Salmonella-uitbraak in VS lijkt ten einde

Algemeen

Salmonella-uitbraak in VS lijkt ten einde

Na meerdere maanden lijkt er nu een einde te zijn gekomen aan de salmonella-uitbraak in de Verenigde Staten. 265 mensen uit acht staten werden ziek na het eten van een kipsalade. Er viel één dode.

Tussen 8 januari en 20 maart werden 265 mensen, variërend tussen de één en 89 jaar, besmet met Salmonella. Twee derde van hen is vrouw. Er waren 94 ziekenhuisopnames, waaronder één persoon uit Iowa die overleed aan de besmetting.

Fabrikant kipsalade

De oorzaak voor de uitbraak is een salade met kip van Triple T Specialty Meats. Na klachten van klanten is de salade begin februari uit de handel gehaald. Bij onderzoek van twee salades uit verschillende supermarkten werd in beide gevallen Salmonella Typhimurium aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoe de besmetting is ontstaan. Inmiddels hebben tientallen mensen de fabrikant aangeklaagd.

In de Nieuwsbrief Voedselveiligheid van 26 maart gaat hoofdredacteur Simone Hertzberger dieper in op deze zaak.

 


Reageer op dit artikel