artikel

Nieuw in het schap

Algemeen

Gezond, (koel)vers en zonder toevoegingen. Dat zijn belangrijke actuele eisen voor introducties. Maar nieuwe producten kunne ook gewoon lekker zijn.

Knorr Vie is in Engeland soep in een kartonnen pak, hier een kunststofflesje met groenten en fruit dat in het koelschap wordt aangeboden, maar wel drie maanden houdbaar is. De overeenkomst is de belofte. De Engelse soep claimt te voorzien in drie van de vijf porties groenten en fruit die je dagelijks nodig hebt. Met het drankje (het flesje heeft een inhoud van 100 ml) zou je al 50% van de dagelijks vereiste dosis groente en fruit binnen hebben. De 100 ml bevat, in geconcentreerde vorm, 200 gram groenten en fruit. Tegen de Engelse claim werd bezwaar gemaakt, de Nederlandse wordt gesteund door het Voedingscentrum. Na Bertolli, Conimex, Blue Band en Unox is Knorr het vijfde Unilever-merk dat de stap naar koelvers zet. Knorr Vie is er in drie smaakcombinaties: appel/wortel/aardbei, banaan/pompoen/kiwi en sinaasappel/banaan/wortel. De flesjes hebben een CAP van € 1,99 per pakje van drie en worden in het OOH-kanaal los verkocht voor € 0,99.

Appel & Cranberrysap
Sapfabrikant Schulp in Breukelen heeft een nieuwe smaakvariant ontwikkeld die de gezondheid moet verbeteren: Schulp Appel & Cranberrysap. De sappen van bevatten geen toevoegingen. De nieuwe smaak brengt het assortiment op acht smaakvarianten. Ze zijn te koop in speciaalzaken, delicatessenwinkels en horeca. Cranberrysap zou onder meer blaasontstekingen voorkomen. Unilever Bestfoods introduceert in Duitsland in week 14 Lipton Ice Tea Cranberry.

Druivensuikerdanoontje
Danone heeft in het kindertoetje Danoontje de kristalsuiker vervangen door druivensapconcentraat. In de ‘nieuwe generatie’ Danoontjes is het suikergehalte verlaagd tot 14,6 gram per 100 gram. In 1985, het jaar dat Danoontje werd geïntroduceerd, was dat gehalte nog 17 gram.

O’mega
Zeelandia komt met O’mega, een broodmix (voor bakkers) voor brood dat goed is voor hart- en bloedvaten dankzij de toevoeging van de omega-3-vetzuren EPA en DHA.

Muizenhappen
Westland brengt Muizenhappen op de markt: kaassnacks voor kinderen. Kaas is volgens de fabrikant een verantwoord tussendoortje vanwege de calcium en de eiwitten. De kindersnacks, gemaakt van volvette kaas, zijn te koop in verpakkingen voorzien van stripfiguurtjes. Het artikel wordt onder andere met een kinderwebsite ondersteund.

Reageer op dit artikel