nieuws

EHEC uit Nederland steekt kop op in Zweden

Voedselveiligheid & Kwaliteit

EHEC uit Nederland steekt kop op in Zweden

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voeren controles uit bij een uitsnijderij in Enschede. De reden van de inspectie: de EHEC-bacterie.

Zweedse autoriteiten stuurden via het Europese waarschuwingssysteem RASF een melding van de vondst van E-colibacteriën in rundvleessnippers uit Nederland.

Bij de inspectie van de uitsnijderij kijken de controleurs of het bedrijf de hygiëne- en voedselveiligheidseisen naleeft. Verder onderneemt de NVWA een traceringsonderzoek om erachter te komen aan welke bedrijven de uitsnijderij levert.

E-colivlees

Volgens de Zweedse RASF-melding kwam het vlees uit slachthuizen in Polen, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk en Letland.

Het besmette vlees zou ontdekt zijn nadat Zweedse kinderen in januari ziek werden na het eten van hamburgers, citeert De Telegraaf Zweedse media. Naar verluidt zouden 60.000 besmette hamburgers zijn verkocht.

Bekijk hier het EHEC-dossier

Reageer op dit artikel