nieuws

Recyclebare papieren rietjes voor kleine drankverpakkingen

Technologie & Techniek

Tetra Pak introduceert papieren rietjes in Europa.

Recyclebare papieren rietjes voor kleine drankverpakkingen
Tetra Brik Aseptic 200 ml with paper straw

Verpakkingsbedrijf Tetra Pak test papieren rietjes voor drinkpakjes op de Europese markt. Het bedrijf zegt dat ze de kennis op dit gebied zal delen om zo een alternatief voor plastic rietjes te ondersteunen.

Volgens Tetra Pak hebben ze een papieren rietje ontwikkeld dat werkt en voldoet aan internationale voedselveiligheidsstandaarden.

Geen patent

“We hebben geen patent aangevraagd voor de verschillende technische verbeteringen die we hebben uitgevoerd aan de machine en het materiaal”, zegt Adolfo Orive, ceo van het bedrijf. “Zo kan de verpakkingsindustrie samenwerken aan een circulaire economie met een lage CO2-voetprint.”

Recyclebaar

Het papieren rietje is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en is recyclebaar met de rest van de verpakking. Het is beschikbaar voor twee kleine kartonverpakkingen voor zuivel en voor andere dranken voor kinderen: Tetra Brik Aseptic 200 Base en Tetra Brik Aseptic 200 Base Crystal.

Het papieren rietje wordt eerst in kleine volumes getest. Ondertussen wordt de productie in de fabriek in Lissabon, Portugal opgevoerd.

Reageer op dit artikel