nieuws

Jules Destrooper voegt bakkerijen samen

Technologie & Techniek

Jules Destrooper voegt bakkerijen samen

Biscuiterie Jules Destrooper investeert ruim 4 miljoen euro in een gloednieuwe en hypermoderne deegkamer en optimaliseert ook de distributie . Als gevolg daarvan verhuist de productie van de bakkerij van Lo-Reninge naar de nabijgelegen bakkerij in Ieper (België). 

De samenvoeging van de twee bakkerijen past in de ambitie van de Biscuiterie om verder te groeien en efficiënter te werken. Dit zowel bij de inzet van het personeel als de optimalisatie van de logistiek. De directie benadrukt dat alle werkgelegenheid behouden blijft. De bakkerij in Ieper bestaat sinds 1986 en is uitgegroeid tot de belangrijkste bakkerij van de Biscuiterie.

De fusie start in januari 2019 en moet tegen juli 2019 volledig zijn afgerond. In die tijd loopt de productie gewoon door.

Openstaande vacatures

“Momenteel werken er bij Biscuiterie Jules Destrooper 170 mensen, waarvan 58 in Lo-Reninge. Al deze medewerkers kunnen aan de slag blijven in Ieper.” aldus Emmanuel Blomme, CEO van Biscuiterie Jules Destrooper. “Met de fusie van de bakkerijen kunnen we onze bestaande medewerkers efficiënter inzetten. Net als onze sectorgenoten hebben ook wij immers veel moeite om de openstaande vacatures in te vullen en zijn we momenteel op zoek naar onder andere technici en bakkers.” Het concentreren van de logistieke activiteiten zal heel wat efficiënter zijn zowel voor het transport van goederen als voor de medewerkers. 

Proefbakkerij en bezoekerscentrum

“We gaan de banden met Lo-Reninge zeker niet verbreken.” licht Emmanuel Blomme toe. “Zo zullen we de proefbakkerij blijven gebruiken voor nieuwe productontwikkeling en blijft ook de opslagruimte in gebruik. Meer nog, we gaan in de toekomst investeren in de verdere ontwikkeling van het bezoekerscentrum. Deze ontvangt nu jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers. Dat aantal willen we graag fors opdrijven. We blijven dus aanwezig in de stad waar het voor Jules Destrooper allemaal begon.”

Reageer op dit artikel