nieuws

Engineering in Food&Beverage: ‘Data krijgt steeds meer impact op ons leven’

Technologie & Techniek

Engineering in Food&Beverage: ‘Data krijgt steeds meer impact op ons leven’

Data en algoritmes maken ons leven een stuk aangenamer en efficiënter. Van een zelfrijdende auto tot een robotrechter. Van de datagedreven koe tot een machine die zelf vraagt om preventief onderhoud. Maar gaat dat onder de motorkap wel goed? Deugen de algoritmes?

Nart Wielaard, strategisch scherpdenker op het snijvlak van maatschappij, technologie en bedrijfsleven, legt tijdens het Engineering in Food&Beverage event op 10 oktober aanstaande uit hoe het gebruik van data steeds meer impact krijgt op ons leven en geeft stof tot nadenken over ons vertrouwen in technologie. 

 

Transparantie in voedselketen

Het event heeft als thema: Van Big Data naar Smart Decisions. Naast Wielaard is Ruben Bringsken een van de keynote-sprekers. Volgens de directeur van Baltussen Konservenfabriek is transparantie in de hele voedselketen is in deze tijd van data en technologie niet weg te denken.

 

“De consument is mondig, heeft toegang tot informatie, wil transparantie en verdiept zich ook steeds meer in duurzaam geproduceerd voedsel en groen, dat is positief. Het gaat er om dat je als producent weet en borgt wat er in de keten gebeurt.” Bringsken is deze zomer gestart met een project om de data in de groenteketen in kaart te brengen vanaf teelt tot consument.

 

3D-Twin

De derde keynote wordt verzorgd door de directeur van machinefabrikant WP-Haton, Henk Snellink. Bij WP-Haton, producent van machines voor de bakkerij-industrie draait alles om waardecreatie door innovatie. Een zo een innovatie is de 3D-Twin. Het stelt WP-Haton en de klant in staat om rondom een gedeelde voorstelling van de machine in de vorm van een realtime interactief3D model een unieke informatie-uitwisseling tot stand brengen.

 

Engineering in Food&Beverage

Benieuwd naar meer voorbeelden van foodbedrijven die meer doen met hun data zoals FrieslandCampina, Borgesius en Barry Callebaut?

 

Weet u nog niet hoe en waar u moet beginnen met big data? Saskia Du Bois van de Big Data Innovatiehub geeft samen met Kenny Pool en Huub Meertens van respectievelijk Dell EMC en Atos de workshop: Beginnen met Big Data, wat houdt je tegen?

 

Bekijk het programma

Meld u direct aan

 

Reageer op dit artikel