nieuws

‘Combineren onderzoeksfaciliteiten brengt onderzoek naar hoger niveau’

Technologie & Techniek

‘Combineren onderzoeksfaciliteiten brengt onderzoek naar hoger niveau’

Nestlé wil haar onderzoek en productontwikkeling naar een hoger niveau tillen. Daarom gaan zij het Nestlé Research Center en het Nestlé Institute of Health Sciences samenvoegen tot één organisatie: Nestlé Research.

Dit stelt Nestlé in een persbericht op hun website.

Succes van Nestlé

Volgens Mark Schneider, CEO van Nestlé, moet het bedrijf voldoen aan de snel veranderede vraag van de consument om succesvol te zijn.

“In deze dynamische omgeving is leiderschap op het gebied van innovatie de sleutel tot succes op de markt. Het versterken van ons onderzoek naar innovatie biedt ons een voorsprong als het gaat om het ontwikkelen van de technologieën voor de volgende generatie van must-have-producten,” aldus de CEO.

Zwitserland

De nieuwe onderzoeksfaciliteit is gevestigd in Lausanne te Zwitserland. Het zal werkgelegenheid bieden aan ongeveer achthonderd mensen.

Nestlé Research zal bestaan uit drie afdelingen: Health Sciences, Material Sciences en Food Safety & Analytical Sciences. Volgens de levensmiddelenproducent zal het zich volledig gaan focussen op nieuwe innovaties op het gebied van smaakvollere en gezondere producten. Daarnaast maken de onderwerpen ziekten, micronutriënt deficiënties en duurzaamheid ook onderdeel uit van het onderzoeksprogramma.

Versnellen innovaties

“Het versterken van onze onderzoeksorganisatie zal het mogelijk maken om inzichten, ontdekkingen en baanbrekende innovaties te versnellen,” aldus Paul Bulcke, voorzitter van Nestlé.

Een voorbeeld volgens Nestlé is de nieuwe Milkybar Wowsomes, met de nieuwe gestructureerde suiker waardoor de reep 30% minder suiker bevat.

Reageer op dit artikel