nieuws

Belgische studenten ontwikkelen deegdoseringsmachine

Technologie & Techniek

Belgische studenten ontwikkelen deegdoseringsmachine

De eerste editie van de Food at Work Techno Awards, uitgereikt door Fevia, werd op 25 april gewonnen door een team van de Vrije Technische Scholen Sint-Niklaas. De studenten ontwikkelden een efficiëntere mobiele deegdoseringsmachine voor wafels. Ook is alle aandacht besteed aan een hygiënisch ontwerp van de skid.

Studenten van de studierichting TSO Elektrische Installatietechnieken van de Vrije Technische Scholen Sint-Niklaas ontwikkelden de mobiele deegdoseringsmachine voor en in samenwerking met het voedingsbedrijf Lilly Cakes.

Efficiënter en hygiënischer

Zij slaagden er niet alleen in de productie 30% efficiënter te laten lopen, maar ook met minder verlies door nauwkeurigere afvullen van het deeg in de bakplaten, zegt Luc Rotthier, leraar Elektriciteit BSO/TSO. Hij verwijst naar de moderne aandrijf- en besturingstechnologie van de installatie. Daarnaast besteden de studenten de nodige aandacht aan het hygiënisch ontwerp van de skid.

Lilly’s Cakes

Lilly’s Cakes is een artisanale bakkerij die de familierecepturen van de vroegere Biscuiterie Boone in Gent, de Biscuiterie Jacky in Antwerpen en de wafelfabrikant Alliance in Hasselt verenigt tot een breed productassortiment. Door te blijven investeren in de meest geavanceerde industriële productieprocessen heeft Lilly’s Cakes zich inmiddels ontwikkeld tot dé specialist-bakker van frangipanegebak, genoise cakes en zachte eiwafels.

Reageer op dit artikel