nieuws

Limpet Heating Europe introduceert verwarmingsoplossing voor IBC’s met kwetsbare producten

Product & Bedrijfsnieuws

Limpet Heating Europe introduceert verwarmingsoplossing voor IBC’s met kwetsbare producten

Het verwarmen van producten in IBC’s gebeurt vaak met verwarmingsmantels die aan de buitenzijde van de IBC bevestigd worden. Een groot nadeel van deze methode is dat het vaak lang duurt voor men de gewenste temperatuur bereikt. In het bijzonder bij kwetsbare producten zoals honing, glucose, stroop en olie die niet te snel opgewarmd kunnen worden omdat het product dan kan verbranden.

Als een alternatief op verwarmingsmantels, heeft Limpet Heating de Dolfin ontwikkeld. In plaats van het verwarmen van de buitenzijde, plaatst men de Dolfin rechtstreeks in het product door de opening in de bovenzijde van de IBC. Om te voorkomen dat producten tijdens het opwarmen verbranden is de Dolfin voorzien van de door Limpet Heating ontwikkelde Sensitive Product Protection technologie.

Productinformatie

De Dolfin is 1,43 meter lang, weegt 10,3 kg, heeft een instelbereik van 0 tot 70°C, een temperatuurnauwkeurigheid van ±1°C en levert 2,4 kW aan verwarmingsvermogen. Voor het aansluiten van de Dolfin heeft het apparaat een 3 meter lange voedingskabel met een Schuko stekker. De verwarmingsvinnen die in contact komen met het product in de IBC zijn voorzien van een voedselveilige Xylon coating die er ook voor zorgt dat de vinnen eenvoudig te reinigen zijn. Om ervoor te zorgen dat producten niet vervuild raken door producten die door de opening aan de bovenzijde van de IBC kunnen vallen, is er ook een beschermende hoes meegeleverd.

 

Bij diverse klanten in de voedingsmiddelenindustrie in Engeland heeft de Dolfin zich inmiddels bewezen als efficiënte verwarmingsoplossing. Een van deze klanten maakte voorheen gebruik van een IBC verwarmingsmantel voor het opwarmen van glucose in een IBC van 15°C naar 55°C. Met deze verwarmingsmethode duurde het 96 uur om de temperatuur van 55°C te bereiken. Sinds deze klant de Dolfin gebruikt duurt het nog maar 16 uur om de temperatuur van 55°C te bereiken, waardoor de klant de glucose vele malen sneller kan verwerken.

Voor meer informatie, prijzen, mogelijkheden voor distributie of een productdemonstratie: mail Limpet Heating Europe of kijk op de website.

Reageer op dit artikel