nieuws

Hester Klein Lankhorst vertrekt bij het KIDV

Mensen & Loopbaan

Hester Klein Lankhorst vertrekt bij het KIDV

Hester Klein Lankhorst stopt per 1 juni 2018 als directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Sinds de oprichting van KIDV in 2013 stond ze er aan het roer. De opvolger van Klein Lankhorst is nog niet bekend gemaakt.

De afgelopen jaren hebben er belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden bij het KIDV, waaronder de pilots met plastic tasjes, de aparte inzameling van drankenkartons en het opstellen van brancheverduurzamingsplannen voor verpakken. Ook bracht het KIDV met haar onderzoek voor het eerst de kunststofketen integraal in kaart, waardoor duidelijk werd welke interventies nodig zijn om de keten verder te sluiten.

Nieuwe fase KIDV

“We hebben in vijf jaar veel bereikt in het verduurzamen van verpakkingen. Het KIDV gaat een nieuwe fase in. Voor mij is dat een goed moment om het stokje over te dragen,” aldus Klein Lankhorst. “Ik wil me nu inzetten voor duurzaamheid in bredere zin bij de transitie naar een circulaire economie.”

Dit gaat Klein Lankhorst doen bij een dochteronderneming van RebelGroup Nederland, waar ze directeur wordt. “Ik ga  projecten opzetten met verschillende bedrijven en organisaties in de ketens om daarmee een actieve bijdrage te leveren aan het realiseren van een ‘next economy’, waarin we slimmer omgaan met grondstoffen, aansluitend op de ambities die er binnen het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties zijn.”

Reageer op dit artikel