nieuws

Ceo Francis Kint treedt af bij Vion

Mensen & Loopbaan

Per 1 juni zal Francis Kint aftreden als ceo bij Vion. Hij wordt ceo bij het Belgische Ter Beke. Zijn opvolger bij Vion wordt pas later bekend gemaakt.

Kint kwam in 2015 in dienst bij Vion. Hij leidde als lid van de executive committee de transformatie van het bedrijf. Via een investeringsprogramma van 260 miljoen euro vond een modernisering plaats, die resulteerde in winstgroei in de drie opeenvolgende jaren.

“Ik ben er trots op dat ik Vion de afgelopen drie jaar heb mogen leiden. We hebben de organisatie versterkt, onze productie-foodprint aanzienlijk verbeterd en gezorgd voor waardevolle commerciële ingangen. Het bedrijf verkeert nu in goede gezondheid en de drie divisies worden geleid door teams van zeer ervaren managers,” aldus Kint.

De CEO volgt bij Ter Beke Dirk Goeminne op. Goeminne wordt voorzitter van de raad van bestuur. De Belgische vleeswarenproducent deed de afgelopen jaren een aantal overnames waaronder eind 2017 de vleeswarentak van Zwanenberg.

Reageer op dit artikel