nieuws

Start-up 7th Circle introduceert additieven van groente- en fruitresten

Ingrediënt & Product

Start-up 7th Circle brengt onder het merk Fooditive additieven op de markt volledig op basis van restproducten uit de groente- en fruitsector.

Zo zijn de emulgatoren van Fooditive afgeleid van aardappelen. Zoetstoffen maakt het bedrijf van schillen van peren en appels. Bananenschillen vormen het hoofdingrediënt van verdikkingsmiddelen en wortels zijn het belangrijkste bestanddeel van conserveringsmiddelen. De zoetstof van 7th Circle bezit 60 tot 70% van de zoetheid van bietsuiker, bevat nauwelijks calorieën en heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel.

Verdikkingsmiddel

Het verdikkingsmiddel op basis van bananenschillen heeft een gunstige vloeibaarheid maar dan zonder kleur, zetmeel en andere unieke geuren. Zelfs bij gebruik van grote volumes ‘verbergt’ het niet de smaak en geur van het originele voedingsmiddel, aldus 7th Circle.

Conserveringsmiddel

De conserveringsmiddelen op basis van wortel zijn toe te passen in dranken, gedroogd fruit, kaas, melk, eiproducten, brood en gebak. Ze verhinderen de groei van schimmel, bacteriën en gist waardoor bedrijven zonder gebruik van chemicaliën kunnen produceren, aldus de start-up. De conserveringsmiddelen zijn goed in te zetten tegen schimmel, maar werken minder goed tegen gisten. Voor het tegengaan van bacteriegroei zijn ze niet geschikt, is 7th Circle eerlijk.

Circulaire economie

7th Circle claimt dat het dat het productieproces van de ingrediënten “volledig duurzaam is” en dat het beginnende bedrijf bij wil dragen aan “de opbouw van een circulaire economie.” Boeren en supermarkten profiteren van de additieven van Fooditive. Zij leveren immers tegen een eerlijke prijs hun groente- en fruitresten waarvan 7th Circle vervolgens additieven maakt.

Voedselveiligheid

7th Circle hanteert strenge maatstaven om de voedselveiligheid te kunnen garanderen, door bijvoorbeeld te testen op pesticiden en zware metalen. Om de strategie van duurzaamheid te onderstrepen, streeft de start-up naar een productie die volledig op basis van hernieuwbare energie is gebaseerd.

Reageer op dit artikel