nieuws

Consumentenbond: appelstroop bevat te veel suiker

Ingrediënt & Product

Consumentenbond:  appelstroop bevat te veel suiker

De Consumentenbond testte verschillende soorten appelstroop op ijzer- en suikergehalte én op smaak. Wat waren de resultaten?

Rinse appelstroop bevat drie suikerklontjes per boterham. En staat hierdoor bijvoorbeeld ook niet in de Schijf van Vijf. Wel is het een bron van ijzer maar je dagelijkse portie bereik je pas na vier boterhammen plus een stuk fruit, aldus de Consumentenbond.  Een stuk beter is de pure appelstroop. Dit omdat er hierbij geen gebruik wordt gemaakt van suikerbietensap. Maar deze wordt dan weer minder lekker bevonden.

Rinse appelstroop

Ondanks het hoge suikergehalte vindt het testpanel de rinse appelstroop het lekkerst. De Biologische rinse appelstroop van Albert Heijn en Bio+ scoren het hoogst. Een 7,7. De 100% appelstropen scoren allebei een onvoldoende. Deze versies scoren een  5,0 ( Albert Heijn Fruitstroop 100%) en een 2,7 ( Crombach Appelstroop Bio). Deze appelstropen worden niet zoet genoeg, te zuur en te dik bevonden.

De Frutesse Rinse Extra Appelstroop komt het beste uit de test (6,9) en de Rinse appelstroop van de Albert Heijn is de beste koop (6,8).

Reageer op dit artikel