nieuws

Ikea Food heeft nu ook vega hotdog op het menu

Ingrediënt & Product

Ikea Food heeft nu ook vega hotdog op het menu

Shoppers die geen vlees eten, kunnen bij Ikea nu ook terecht voor een hotdog. De woonwinkel introduceert een plantaardige variant.

De veggie hotdog bestaat onder andere uit rode linzen, quinoa, wortel, boerenkool, kurkuma en gember. De klassieke hotdog van vlees wordt al 40 jaar verkocht. De plantaardige variant heeft volgens Ikea een CO2-uitstoot per kilogram die zeven keer lager is.

 

Smaakvolle duurzame opties

De introductie van de veggie hotdog sluit aan bij het doel van IKEA Food om meer plantaardige, betaalbare producten te verkopen, die ook nog eens heel erg lekker zijn. “Met ons grote, wereldwijde bereik voelen we ons verantwoordelijk om voedsel te serveren dat een positieve impact heeft op de planeet. Duurzamere opties zijn alleen succesvol als ze ook smaakvol zijn, daarom zijn we ontzettend trots op onze nieuwe veggie hotdog”, vertelt Michael La Cour, directeur IKEA Food Services.

 

Plantaardig ijs

Momenteel werkt IKEA ook aan een 100% plantaardig softijsje. In Portugal wordt het ijsje al getest. Volgend jaar zomer wordt het nieuwe softijsje ook in Nederland geïntroduceerd.

De veggie hotdog is vanaf augustus te koop in alle Europese winkels, in Nederland vanaf 9 augustus. De veggie hotdog kost 0.50 euro en is verkrijgbaar met toppings als komkommer, kool en gebakken uitjes.

Reageer op dit artikel