nieuws

Belgische smoothie-automaat klaar voor Europese doorbraak

Ingrediënt & Product

Belgische smoothie-automaat klaar voor Europese doorbraak

De Belgische smoothie-automaat Alberts is klaar voor een Europese doorbraak. Glenn Mathijssen en Philippe Hennin, voormalige ingenieursstudenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), bedachten in de zomer van 2014 het concept.

In 2015 lanceerden de voormalige VUB-studenten Glenn Mathijssen en Philippe Hennin hun start-up ‘Alberts’. Het eerste prototype van de Alberts Smoothie Station – die manueel bediend werd – testten ze in de zomer van 2016 in het studentenrestaurant van de VUB.

Met de feedback die ze van studenten kregen, werkten ze verder aan het automatiseringsproces. Een jaar later is de volautomatische smoothie-machine klaar voor gebruik en zijn het wederom de blokkende VUB-studenten (foto) die als eerste van de smoothies kunnen genieten.

Enkel fruit en groenten

Elke smoothie bevat enkel puur fruit en groenten. Er wordt alleen gefilterd water aan toegevoegd. Studenten kiezen een van de zes voorgeprogrammeerde recepten en met één druk op de knop produceert de machine een verse smoothie.

Glenn Matthijssen, Ingenieur Werktuigkunde en Elektrotechniek en medeoprichter van Alberts: “We volgen het productieproces van zeer nabij op en zijn blij met alle feedback die we van de studenten en andere gebruikers krijgen, zodat we kunnen blijven innoveren.”

Europese lancering

Matthijssen: “Ondertussen gaat het heel snel met Alberts. Na de lokale lancering in Brussel en regionale lancering in de rest van Vlaanderen, willen we in 2019 de Europese markt opgaan. Ondertussen krijgen we ook aanvragen vanuit alle hoeken van de wereld.”

VUB-rector juicht initiatief toe

Caroline Pauwels, rector van de VUB, juicht het ondernemerschap van de voormalige VUB-studenten toe. “Het doet me plezier dat twee jonge, creatieve mensen met een innovatief idee elkaar gevonden hebben aan de VUB, hun idee weten te vertalen naar de markt en er vervolgens ook nog eens internationaal succes mee oogsten. Ondernemen vergt veel creativiteit en durf. Het is de verantwoordelijkheid van onze universiteit om studenten hierop voor te bereiden en hen hierin te ondersteunen. Studenten en alumni zien slagen in hun projecten geeft ontzettend veel voldoening. VUB heeft de ambitie om ook in de toekomst een kweekvijver te zijn voor jong ondernemingstalent.”

 

Reageer op dit artikel