nieuws

Arla haakt aan bij vegetarische trend met Indiase kaas paneer (video)

Ingrediënt & Product

Arla haakt aan bij vegetarische trend met Indiase kaas paneer (video)

De opmars van de flexitariër zorgt voor een steeds uitgebreider aanbod aan vegetarische producten op het supermarktschap. Arla introduceert de van oorsprong Indiase kaas paneer op de Nederlandse supermarkt.

Het product van Arla – Apetina Paneer – is volgens de zuivelfabrikant een ideaal alternatief voor bijvoorbeeld vegetarische curry’s, omdat de kaas niet smelt bij hoge temperatuur.

 

India

Paneer, gemaakt van koemelk, wordt veel in India gegeten. Het woord ‘paneer’ is afgeleid van het woord ‘panir’ en betekent kaas. Paneer is een kaas met een hoog eiwit- en laag zoutgehalte. Apetina Paneer bevat geen dierlijk stremsel waardoor de kaas ook voor vegetariërs geschikt is.

 

Stevige structuur

Paneer neemt de kruiden in een curry op, waardoor de kaas zich aanpast aan het gerecht. Gebakken heeft paneer de stevige structuur van kip. Bij koud gebruik lijkt de kaas qua structuur op cottage cheese.

 

Apetina Paneer is verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn en binnenkort bij diverse andere supermarkten, voor een adviesverkoopprijs van € 2,69.

 

Je kan paneer ook zelf thuis maken:

Reageer op dit artikel