nieuws

Frieslandcampina lanceert nieuwe receptuur Optimel

Ingrediënt & Product

Frieslandcampina lanceert nieuwe receptuur Optimel

FrieslandCampina heeft de receptuur vernieuwd van de volledige Optimel-productlijn waaronder de yoghurtdrinks, kwark, yoghurt en vla.

Grootste aanpassingen van de receptuur is dat het aantal ingrediënten in de producten is verminderd.

Minder ‘onnodige’ ingrediënten

FrieslandCampina geeft aan met het verminderen van ‘onnodige’ ingrediënten in producten zoals vruchtensappen, kleurstoffen en zoetstoffen te streven naar eenvoudigere en puurdere producten met alleen onmisbare ingrediënten. Hiermee wordt er volgens de zuivelgigant ingespeeld op de behoefte van de bewuste consument.

Behoefte consument

Volgens een woordvoerder van Optimel, wordt er om aan de behoefte van de consument te voldoen in de gehele Optimel productlijn alleen nog vruchtensap toegevoegd van vruchten die op de verpakking van het product staan. ‘Zo zat er appelsap in de frambozen-yoghurtdrink, terwijl er geen appel op de verpakking stond. Dit is niet meer het geval. What you see is what you get,’ aldus de woordvoerder.

Daarnaast zijn uit de yoghurtdrinks de kleurstoffen verwijderd en is de hoeveelheid sucralose verminderd. Verder zal de Optimel-yoghurt voortaan zonder gelatine door het leven gaan en de vla met minder zoetstof..

Smaak op eerste plaats

‘Deze lancering is een mijlpaal voor Optimel en FrieslandCampina,’ vindt Marieke Liesting-Noorlag, brandleader bij Optimel. ‘We hebben jaren aan de vernieuwde Optimel-receptuur gewerkt. Deze is vanzelfsprekend uitgebreid getest onder Nederlandse consumenten. Zij beoordelen de nieuwe receptuur van onze grootste smaak, de drinkyoghurt Framboos, als lekkerder. Dat is belangrijk, want smaak staat voor ons op de eerste plaats.’

 

Reageer op dit artikel