nieuws

Belgische wereldpremière roze chocolade Barry Callebaut

Ingrediënt & Product

Belgische wereldpremière roze chocolade Barry Callebaut

België is vanaf april de eerste markt waar de roze Callebaut Finest Belgian Chocolate ruby beschikbaar is voor ambachtelijke chocolatiers en chefs. “Ruby is zonder te overdrijven het spannendste wat er in de chocolade-industrie in decennia staat te gebeuren”, zegt meesterchocolatier en Belgisch chocoladekampioen Marijn Coertjens.

“Met ruby moet je verleren wat je traditioneel zou doen met pure, melk- of witte chocolade. Deze chocolade opent een heleboel nieuwe mogelijkheden”, aldus de Belgisch chocoladekampioen. Het vierde type heeft een sprankelende ruby kleur en intens fruitige smaak met frisse, zure toetsen, dankzij de zorgvuldige selectie en deskundige bewerking van ruby cacaobonen. De kleur en smaak zijn van nature aanwezig in de ruby cacaoboon – er worden geen vruchtenaroma’s of kleurstoffen toegevoegd.

Nieuwe combinaties

Mathieu Brunfaut, Global Group Brand Leader Callebaut “Met ruby chocolade heb je nog niets gezien. Zijn opvallende kleur en unieke smaakprofiel inspireren tot nieuwe combinaties voor zowel zoete als hartige lekkernijen”, zegt. “Nu ambachtslieden en chefs over ruby chocolade kunnen beschikken, zal een golf van creativiteit op gang komen die zal leiden tot boeiende nieuwe producten en concepten om van te genieten. Genoeg redenen om binnenkort een bezoekje te brengen aan je plaatselijke chocolatier.” Onderzoek toont aan dat RB1 sterk aanslaat bij een nieuwe generatie consumenten – vooral millennials (18-35 jaar oud) – die een balans nastreven tussen een gezonde levensstijl en extreem plezier.

Een geschenk van Moeder Natuur

Ruby chocolade werd ruim tien jaar geleden ontdekt. De uitvinding is het werk van de wereldwijde R&D-centra van Barry Callebaut (gevestigd in Wieze, België en Frankrijk – onderdeel van een wereldwijd netwerk van 28 R&D-centra), de Jacobs University (Bremen, Duitsland) en meer dan 175 jaar ervaring in inkoop en productie.

De onderzoekers ontdekten dat ruby chocolade gekoppeld is aan precursoren in een specifiek type bonen: de “ruby” cacaoboon. Na jarenlang onderzoek werden de ruby cacaobonen geïdentificeerd die veel van deze precursoren bevatten en werd de beste manier gevonden om de bonen te verwerken tijdens het productieproces van chocolade. RB1 dankt zijn kleur en specifieke smaak uitsluitend aan de deskundige selectie en zorgvuldige verwerking van de ruby bonen – er worden geen vruchtenaroma’s of kleurstoffen aan de chocolade toegevoegd. 

 

Reageer op dit artikel