nieuws

Mondelez International verbetert voedingsprofiel

Ingrediënt & Product

Mondelez International verbetert voedingsprofiel

Er zijn goede stappen gezet in de richting van gezondere producten en duurzame productie. Dit meldt Mondelez International in het ‘Impact for Growth’-voortgangsrapport over 2016.

Mondelez International, een Amerikaanse snackfabrikant, is in Nederland bekend van de merken Liga, Oreo, Tuc en Stimorol. Enkele doelstellingen die Mondelez heeft opgesteld met betrekking tot het voedingsprofiel van de globale portefeuille, de ecologische voetafdruk van het bedrijf en duurzame landbouw, zijn behaald voor 2020.

Voedingsprofiel

De doelen in de categorie ‘welzijn’ betreffende portiecontrole en ‘betere keuze’-producten zijn eind 2016 behaald. Ook bestaat 25% van het portfolio uit volkoren producten en bevatten alle producten een calorielabel op de voorkant van de verpakking.

Het aandeel verzadigde vetten en natrium werd verminderd met respectievelijk 6% en 5%. Deze doelen zijn nog niet behaald; Mondelez streeft naar een reductie van 10% in 2020 voor zowel natrium als verzadigde vetten.

snacks

 

Concrete voorbeelden op de Nederlandse markt waarbij het recept werd geoptimaliseerd zijn:

  • Liga: 30% minder zout in de drie basis Evergreen-varianten;
  • Prince Fourré: 25% meer vezels, 15% meer volkoren granen, 45% minder verzadigde vetten en 15% minder vetstoffen;
  • TUC: 44% minder verzadigde vetten;
  • Oreo: 11% minder verzadigde vetten en 26% minder natrium;
  • LULU: 10% minder suiker en 60% minder verzadigde vetten;
  • Stimorol: 90% van alle kauwgom die bij Mondelēz wordt geproduceerd is suikervrij.

 

Duurzaamheidsdoelen

Uit het rapport bleek ook dat Mondelez International alleen nog RSPO-palmolie (Roundtable on Sustainable Palm Oil) gebruikt. 96% van de palmolie is traceerbaar tot aan de oliemolen. Overige duurzaamheidsdoelen gericht op het verminderen van watergebruik, voedselverspilling en de uitstoot van CO2 zijn nog niet behaald. Mondelez International geeft aan hiermee bezig te zijn.

Legbatterij

Mondelez gebruikt op dit moment voor 85% legbatterij eieren  voor de verwerkende industrie. Het doel om geen legbatterijeieren te gebruiken in de Verenigde Staten en Canada (in 2020) en Europa (in 2025) lijkt nog ver weg. In het rapport staat niet beschreven hoe deze doelen behaald gaan worden. 

Video

Reageer op dit artikel