nieuws

DE maakt aluminium koffiecapsules voor Nespresso koffiemachine

Ingrediënt & Product

DE maakt aluminium koffiecapsules voor Nespresso koffiemachine

Douwe Egberts (DE) heeft aluminium koffiecapsules van L’OR voor Nespresso koffiemachines ontwikkeld. In juni zullen de aluminium capsules ook voor het eigen merk beschikbaar zijn in alle supermarkten. Volgens DE bewaart de aluminiumcapsule het koffiearoma optimaal en zorgt voor een intense espresso met een rijke crèmelaag.

Eerder was het niet mogelijk om aluminium capsules met koffie te kopen in de supermarkt. Nu zijn ze verkrijgbaar in alle supermarkten en ook op online kanalen van retailers.

Intensere espressobeleving

“In vergelijking met bestaande plastic capsules bieden de aluminium capsules een intensere espressobeleving met beter behoud van het aroma en een rijkere crèmelaag. De nieuwe capsules zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in Nespresso koffiemachines”, vertelt John Brands, General Manager Jacobs Douwe Egberts Nederland.

Plastic capsules

De nieuwe koffie wordt aangeboden in dertien melanges van koffiebonen die L’OR zelf geselecteerd heeft, daarnaast zullen de varianten van D.E. bestaan uit zes melanges in de supermarkt. Eerder in 2010 lanceerde het bedrijf de plastic L’OR Espresso capsules voor de Nespresso apparaten. Met de verdere ontwikkeling van de blends en de capsules zijn er vanaf nu 19 smaakmelanges op de Nederlandse markt verkrijgbaar van L’OR. 

Reageer op dit artikel