nieuws

Fotoverslag Food Future Event 2018

Economie & Bedrijven

Fotoverslag Food Future Event 2018

Van blockchain tot suikerreductie, van misleiding tot radicale transparantie. Het Food Future Event bracht actuele thema’s voor de voedingsmiddelenindustrie voor bijna 300 aanwezigen. Bekijk de foto-impressie van de boeiende dag vol met discussie en inspiratie.

ffe18 marije vogelenzang

Food Designer Marije Vogelenzang (links) opende de dag met een inspirerende lezing over hoe ontwerpers een schakel kunnen zijn tussen publiek en industrie bij het streven naar transparantie. De ochtend werd vakkundig aan elkaar gepraat door dagvoorzitter Meike de Jong.

 

ffe18 hak

CEO Timo Hoogeboom van HAK sprak over de perceptie van de consument en hoe die te beïnvloeden. Het bedrijf hoopt dat de term groenteconserven binnenkort tot het verleden behoort. Het bedrijf spreekt liever van wecken 2.0.

ffe18 eosta

Volkert Engelsman van Eosta sprak over de werkelijke kosten van eten. De schade die voedselproductie aan het milieu veroorzaakt, zou volgens Engelsman in de prijs van het eten mee moeten worden genomen. 

ffe18 nestle

Martine Olijslagers-Kuip, directeur Chocolade bij Nestlé, sprak over ondernemen met het hart. De weg naar een duurzame chocoladeketen gaat niet vanzelf. Nestlé bezocht een cacaoplantage met twee kritische consumenten. Hoe zij het ervaarden, toonde Olijslagers in een filmpje.

 

ffe18 marian geluk

Marian Geluk, directeur van de FNLI toonde de lastige weg naar een transparante internationale foodketen. Ze toonde voorbeelden van de tijd dat ze in Chili woonde: voedselverspilling vanwege lange complexe logistieke ketens. Ze vertelde over de invulling van het IMVO-convenant waar naast fabrikanten en retailers ook ngo’s, vakbonden en het ministerie van Buitenlandse handel  en ontwikkelingssamenwerking aan tafel zitten.

In de middag konden de bezoekers naar experts luisteren over diverse onderwerpen:

ffe18 blockchain

Zo was er veel belangstelling voor de mogelijkheden van blockchain voor de voedingsmiddelenindustrie,

ffe18 suikerreductie

was er veel discussie in de sessie over suikerreductie,

ffe18 misleiding

en werd er flink gedebatteerd bij het actuele onderwerp van misleiding.

ffe18 jaarprijs ah

De Jaarprijs Goede Voeding ging voor de tweede keer op rij naar de combinatie Albert Heijn/Vezet. De pompoensoep viel dit jaar in de prijzen.

Reageer op dit artikel