nieuws

Brand in pindakaasfabriek Unilever

Economie & Bedrijven

Brand in pindakaasfabriek Unilever

Woensdagmiddag brak brand uit in de pindakaasfabriek van Unilever aan de Nassaukade in Rotterdam. De multinational maakt hier de bekende Calvé pindakaas. De brandweer was met meerder voertuigen ter plaatse.

Het vuur ontstond in de oven van de pindakaasfabriek. Al snel kwam er veel rook uit het gebouw aan de Rotterdamse Nassaukade. Maar de rookontwikkeling nam snel af, bericht RTV Rijmond.

Pinda’s en pindavliesjes

Het personeel wist het pand snel te verlaten. Niemand raakte gewond. De kantoormedewerkers mochten dan ook als snel weer naar binnen. Volgens de brandweer brak de brand uit in een partij pinda’s en pindavliesjes. Het vuur was rond woensdag 17:30 onder controle, aldus de vuurbestrijders.

De leveringen pindakaas komen door de brand niet in gevaar. “Die gaan gewoon door zoals gepland”, zegt woordvoerder Fleur van Bruggen van Unilever.

Koolmonoxide

Al met al viel de overlast mee, meldt de brandweer op Twitter. Brandweerlieden ventileerden de fabriek nog enige tijd om de rook en koolmonoxide te verdrijven. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend

Foto's

Reageer op dit artikel