nieuws

Cao-resultaat tussen bonden en Unilever

Economie & Bedrijven

Cao-resultaat tussen bonden en Unilever

CNV, FNV en Unilever hebben afspraken gemaakt over een nieuw cao voor ruim 2.000 werknemers bij Unilever. Voor de werknemers gaan de lonen met 2,4% omhoog.

De nieuwe cao loopt (met terugwerkende kracht) van 1 mei 2017 tot 1 juli 2018. In die periode is er een loonsverhoging afgesproken van 2,4% en wordt de achterliggende periode gecompenseerd met een eenmalige uitkering van 2%.

Volgens CNV onderhandelaar Peter de Jong zijn er ook afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid van werknemers. De bonden en Unilever zijn het volgens CNV eens over jeugdlonen, een loopbaanscan, een financiële persoonlijke scan, een individueel scholingsbudget en een ouderenregeling.

“Die afspraken hopen we concreet te maken bij de onderhandelingen over weer een nieuw cao die later dit jaar beginnen”, zegt De Jong.

Het cao-resultaat wordt binnenkort aan de leden voorgelegd.

 

Reageer op dit artikel