nieuws

Europese foodindustrie toont voortgang duurzaamheidsdoelen

Duurzaamheid & MVO

Europese foodindustrie toont voortgang duurzaamheidsdoelen

FoodDrinkEurope lanceert een website waar de vorderingen van de Sustainable Development Goals (SDG) te zien zijn.

FoodDrinkEurope, vertegenwoordiger van Europa’s voeding- en drankenindustrie, lanceerde de website woensdag 10 januari in het kader van de eerste bijeenkomst van de multi-stakeholder Platform van de Europese Commissie (EC).

SDG-implementatie

De website toont de genomen initiatieven van de Europese voeding- en drankenindustrie voor het bereiken van de SDG’s. Enkele van deze doelen zijn het verlagen van het aantal doden en zieken door gevaarlijke chemicaliën en watervervuiling, het reduceren van voedselverspilling en het beëindigen van ondervoeding. Zo laat de website bijvoorbeeld zien welke initiatieven de foodindustrie heeft genomen op gezond leven.

Op de website worden ook handvaten geboden om de SDG’s te kunnen implementeren in het bedrijfsleven. Deze implementatietools zijn veelal verwijzingen naar handige documenten of websites.

Reageer op dit artikel