nieuws

Chinese zuivelbedrijf Yili opent kantoor in Wageningen

Algemeen

Chinese zuivelbedrijf Yili opent kantoor in Wageningen

De Chinese zuivelgigant Yili opent een nieuw kantoor in Wageningen. Het kantoor is gevestigd in het PlusUltra gebouw op de campus van Wageningen Universiteit en Research. Het zogeheten Yili Innovation Center Europe maakt onderdeel uit van het grootste zuivelbedrijf van Azië.

In het kader van de opening van het kantoor wordt er op 12 september een internationaal  Opening Event georganiseerd met het thema: ”Connect to Innovate”. Tijdens het event zullen de CEO’s van Yili en Wageningen Universiteit en Research hun visie delen over het belang van internationale samenwerkingen op het gebied van zuivel.

Het event zal worden bijgewoond door een grote Chinese delegatie, ook zullen er vertegenwoordigers van ruim veertig verschillende universiteiten, kennisinstituten en bedrijven aanwezig zijn.

Yili

Het Chinese Yili opende in 2014 zijn eerste buitenlandse zuivelfabriek in Nieuw-Zeeland en is in 2014 gestart met het Europese Innovatie centrum in Nederland. Dit is het eerste buitenlandse Innovatie centrum. Het doel hiervan is om de samenwerkingen met Europese bedrijven , universiteiten en onderzoeksinstituten op meerder manieren uit te breiden.

Reageer op dit artikel