nieuws

Wakker Dier trekt nominatie Albert Heijn voor Liegebeestverkiezing in

Algemeen

Wakker Dier trekt nominatie Albert Heijn voor Liegebeestverkiezing in

Maandag maakte Wakker Dier de vijf genomineerden bekend die kans maken om de Liegebeestverkiezing te winnen. Eén van die genomineerden was Albert Heijn. Een dag later trok Wakker Dier deze nominatie echter alweer in.

De nominatie betrof de premium eendenborst van de Albert Heijn, de supermarktketen zou niet eerlijk zijn over de leefomstandigheden van het dier. De verpakking vermeldt dat ´de bijzondere smaak en de malsheid van het vlees worden beïnvloed door het voedsel en de leefomstandigheden van de dieren´. Volgens Wakker Dier kunnen de dieren echter niet naar buiten en hebben ze geen zwemwater tot hun beschikking. Ze moeten één vierkante meter ruimte delen met 12 soortgenoten.

Albert Heijn kondigde op Twitter aan dat de nominatie wordt ingetrokken:

De retailer beloofde Wakker Dier dat ze de verpakking aan zullen passen. Wakker Dier is blij dat de consument niet langer voorgelogen wordt, maar betreurt het wel dat de supermarktketen enkel de verpakking aanpast en zich niet richt op betere leefomstandigheden voor de eenden. 

Dit is niet de eerste keer dat een genomineerde zijn productverpakking aanpast. Vorig jaar paste Campina de naam van haar product Friesche Vlag Halfvol Plantaardig aan. De koffiemelk bleek namelijk niet geheel plantaardig te zijn, maar voor 96 procent uit koeienmelk te bestaan.

Reageer op dit artikel