nieuws

FrieslandCampina neemt activiteiten Best Cheese Holland over

Algemeen

FrieslandCampina neemt activiteiten Best Cheese Holland over

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina breidt met de overname van Best Cheese Holland uit met onder andere de merken Parrano en Tjiezi. Deze merken voorzien in kaas voor koken en kaassnacks.

Best Cheese Holland is ontstaan uit de verkoop van Uniekaas aan DOC Dairy Partners, dat onderdeel uitmaakt van het Duitse DMK. Parrano en Tjiezi werden destijds buiten de overname gehouden.

De overname door FrieslandCampina zorgt ervoor dat “de producten van Parrano en Tjiezi internationaal verder kunnen groeien”, aldus Paul Wilde, directeur van Best Cheese Holland. Wilde zal ook na de transactie nog betrokken blijven bij de activiteiten van Tjiezi. Parrano is momenteel een van de snelst groeiende consumentenmerken binnen het ‘koken met kaas’-segment. 

Zuivel voor ieder consumptiemoment

FrieslandCampina constateert een groeiende behoefte aan zuivelsnacks in onder andere Europa, Noord-Amerika en Azië. De acquisitie van Parrano en Tjiezi past volgens Roel van Neerbos, President FrieslandCampina Consumer Dairy in hun “ambitie om zuivelproducten te bieden voor elk consumptiemoment.” Hij ziet in de merken een mooie aanvulling op de eigen kaasactiviteiten.    

De overgenomen activiteiten zullen per 1 september van dit jaar worden geïntegreerd bij FrieslandCampina. Voor de overname van de import- en verkoopactiviteiten van Best Cheese in de Verenigde Staten is een principeakkoord bereikt. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel