nieuws

Albert Heijn kweekt oesterzwammen op koffiedik

Algemeen

Albert Heijn kweekt oesterzwammen op koffiedik

Albert Heijn verkoopt twee weken lang oesterzwammen die zijn gekweekt op koffiedrab in haar XL vestiging Gelderlandplein in Amsterdam. Dit doet de supermarktketen samen met paddenstoelenleverancier Green Recycled Organics (GRO).

Albert Heijn wil met dit experiment haar voedselketen verduurzamen en kan via deze test kijken hoe de klant op de producten reageert. Wanneer het experiment een succes is, bestaat de mogelijkheid om het kweken uit te breiden naar meer filialen.

Circulair proces

Het kweken van de oesterzwammen is een circulair proces. De Albert Heijn filialen leveren koffiedik aan, GRO kweekt hier de oesterzwammen op en verkoopt deze vervolgens weer aan Albert Heijn. Het experiment zal plaatsvinden van 14 tot en met 27 mei.

De op koffiedik gekweekte oesterzwammen is niet het enige duurzame project van de supermarktketen. De komende weken krijgen meerdere filialen van de keten een flexibel schap waar kan worden geëxperimenteerd met nieuwe productconcepten. Hier krijgt de consument de mogelijkheid om te proeven en het product te kopen.

Reageer op dit artikel