nieuws

VMT Food Safety Innovatieroute op Empack

Algemeen

VMT Food Safety Innovatieroute op Empack

Tijdens verpakkingsbeurs Empack (10 tot en met 12 april in Jaarbeurs Utrecht) zal vakblad VMT dagelijks begeleide innovatieroutes organiseren langs zeven verschillende exposanten. Zij zullen op een interactieve manier bezoekers informeren over de laatste mogelijkheden van voedselveilig verpakken.

Food Safety is een van de vier hoofdthema’s tijdens de beurs. Het thema richt zich specifiek op verschillende technieken, verpakkingsmaterialen en voedselcontactmaterialen. Het moet inzicht geven in wet- en regelgeving en daarnaast een update geven van alternatieve methoden voor voedselveilig verpakken om zo de eigen processen te optimaliseren of nieuwe processen en innovaties te kunnen introduceren.

Om de kennis over te dragen, is er een miniconferentie over voedselveiligheid en organiseert VMT begeleide innovatieroutes.

Miniconferentie Food Safety

De Nederlandse Rubber en Kunststoffen Federatie start dinsdagmiddag 10 april onder leiding van Kris Callaert met een conferentie over de veiligheid van voedselverpakkingen. Keynotespreker Lisette Krul, toxicologe bij TNO innovation for life, deelt de laatste ontwikkelingen vanuit toxicologisch perspectief.

Veiligheid verpakking

Tijdens de miniconferentie wordt ingegaan op hoe de veiligheid van het voedselverpakkingsmiddel beoordeeld kan worden en wat de laatste ontwikkelingen en uitdagingen zijn. Verder wordt er praktisch gekeken naar de GMP-implementatie in de verpakkingsindustrie.

Tjoena Siere gaat tijdens de conferentie in op de impact van de Nederlandse wetgeving voor fabrikanten van kunststof voedselverpakkingen en de betekenis van mutual recognition, wederzijdse erkenning tussen landen.

Warenwet

Hoewel van toepassing, is een voedselcontactmateriaal dat buiten Nederland wordt geproduceerd niet automatisch gevrijwaard van nationale wetgeving. De Nederlandse Warenwetregeling Verpakkingen en Gebruiksartikelen (WVG) bevat de meest uitgebreide regelgeving voor voedselcontactmaterialen binnen Europa.

Reageer op dit artikel