nieuws

Sneller testen op Campylobacter

Algemeen

Sneller testen op Campylobacter

3M introduceert moleculaire methode voor opsporing Campylobacter-bacterie. Met de array kan de pluimvee-industrie sneller en efficiënter testen of de Campylobacter-bacterie aanwezig is.

De bacterie komt voor in de darmen van dieren en kan bij mensen een maagdarminfectie veroorzaken. Vooral in de zomer komt dit veel voor in Nederland. 

De Molecular Detection Assay 2 – Campylobacter met SM Campylobacter Enrichment Broth van 3M heeft vijf verwerkingsstappen. Volgens 3M hebben andere Campylobacter-verrijkingsprotocollen elf stappen nodig. Gebruikers hoeven alleen steriel water toe te voegen, wat het proces simpeler maakt. In een uur kan het meetsysteem tot 96 tests  uitvoeren. 

Marketingmanager Christopher Somero van 3M Food Safety geeft aan dat het product is ontwikkeld “zodat de pluimvee-industrie sneller zeer nauwkeurige resultaten kan bereiken. De methode biedt ze ook betere bescherming van hun producten en merken tegen de dreiging van deze ziekteverwekker.” Ook wordt volgens hem de laboratoriumproductiviteit verhoogd.

3M Moleculair Detectie Systeem-platform

Het Moleculaire Detectie Systeem-platform van 3M maakt gebruik van een combinatie van isothermische DNA-amplificatie en bioluminescentie detectie. De nieuwe analyse voor Campylobacter kan gelijktijdig worden uitgevoerd met de andere moleculaire testen van 3M voor Salmonella, E. Coli 0157 (inclusief H7), Cronobacter, Listeria en Listeria monocytogenes. 

 

Reageer op dit artikel