nieuws

Givaudan investeert in plantenextracten

Algemeen

Givaudan investeert in plantenextracten

Givaudan kocht 40% van de aandelen van Naturex, producent van plantenextracten.

De producent van geur- en smaakstoffen investeerde in Naturex om meer natuurlijke smaken aan de klanten aan te bieden. Dit is een van de doelstellingen voor 2020. Het bedrijf investeerde 522 miljoen euro, de kosten waren 135 euro per aandeel.

Givaudan is verder van plan een verplicht bod in contanten uit te brengen voor alle resterende uitstaande aandelen van Naturex, tegen dezelfde prijs. Naturex boekte in 2017 een omzet van 405 miljoen euro en opereert vanaf zestien productielocaties.

Enthousiasme bij Givaudan

Gilles Andrier, CEO van Givaudan: “Givaudan is wereldleider op het gebied van natuurlijke smaken, Naturex vult onze mogelijkheden verder aan met zijn sterke portfolio van plantenextracten en natuurlijke ingrediënten. We kijken uit naar de samenwerking met het management en de aandeelhouders van Naturex.”

“Consumenten wereldwijd vragen om meer natuurlijke en biologische producten van foodbedrijven. Naturex past bij  de overnames die we de afgelopen jaren op dit gebied hebben aangekondigd, namelijk Spicetec, Activ International, Vika en Centroflora Nutra,” aldus Louie D’Amico, vicepresident bij Givaudan’s smaakdivisie.

Reageer op dit artikel