nieuws

Record aantal bezoekers voor Anuga FoodTec (video)

Algemeen

Record aantal bezoekers voor Anuga FoodTec (video)

Anuga FoodTec heeft een geslaagde editie achter de rug. Meer dan vijftig duizend mensen uit 152 landen bezochten de beurs: een toename van bijna elf procent ten opzichte van de laatste editie.

Behalve het aantal bezoekers groeide de beurs ook in oppervlakte, waardoor er meer ruimte was voor exposanten. Dit jaar stonden er 1657 exposanten uit 48 landen op de beurs, een toename van dertien procent. Het merendeel van de exposanten kwam uit Duitsland.

Tijdens Anuga FoodTec waren innovaties te zien in vijf verschillende segmenten: Voedselverpakkingen, veiligheid & statistieken, voedselverwerking, voedingsingrediënten en diensten & oplossingen. Het belangrijkste onderwerp gedurende de beurs was het efficiënte gebruik van grondstoffen. Bezoekers leerden meer over het optimaliseren van het productieproces, waarbij de nadruk lag op het gebruik van minder water en energie en het reduceren van voedselverspilling. 

Lineair aan Anuga FoodTec liep een gespecialiseerd programma georganiseerd door de Duitse landbouwvereniging DLG, met conferenties, rondleidingen en lezingen. De DLG is ook een sponsor van Anuga FoodTec. De organisatie van de beurs lag in handen van Koelnmesse.

De volgende editie van Anuga FoodTec zal plaatsvinden in Keulen, van 23 tot 26 maart 2021.

In VMT 5 (verschijningsdatum 20 april) kunt u een uitgebreid verslag van de getoonde innovaties aantreffen.

Onderstaand filmpje toont een compleet verpakkingsproces uitgevoerd door robots.

Reageer op dit artikel