artikel

Alles over water

Algemeen

In Amsterdam vindt van 30 september tot en met 3 oktober 2008 de 22e editie van Aquatech plaats. Deze internationale vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater toont internationale leveranciers, fabrikanten, importeurs en vertegenwoordigers van producten en diensten uit de watertechnologiesector. Parallel aan de beurs organiseert de International Water Association (IWA) drie congressen.

Aquatech zal dit jaar net als tijdens de vorige editie in 2006 bijna 23.000 m2 groot zijn en ongeveer 900 exposanten uit zo’n 50 landen tellen. De beurs in Amsterdam bestaat uit de segmenten Transport & opslag, Waterbehandeling, Point of use en Procescontrole & -automatisering en kent landenpaviljoens. De gehele watercyclus komt aan bod: van het behandelen en beheren van oppervlaktewater, het gebruik van drink- en proceswater tot het verwerken en hergebruik van afvalwater.

AquaStage
Beleidsmakers, beslissers en adviseurs van bedrijven, aannemers en lokale, nationale en internationale overheden doen kennis op van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. De beurs is daarmee een platform voor zakendoen, netwerken en kennisoverdracht.
Vooral om dat laatste te stimuleren is AquaStage ontwikkeld, een half-open podium op de beursvloer. AquaStages bieden ruimte voor thematische workshops, product- en technologiepresentaties, lezingen door professionals en presentaties in het kader van de Aquatech Innovation Award. Drie AquaStages worden ingericht op de beursvloer, ieder verbonden aan een specifiek onderwerp: Waterbehandeling & point of use, Transport & opslag en Procescontrole & -automatisering.

IWA-congres
Ter ondersteuning van de beurs organiseert de Internationale Water Association (IWA) drie congressen. De nadruk ligt op recycling en hergebruik van water. Onderwerpen als mechanische en chemische behandeling, opslag, beheer en controle, maar ook operationeel en financieel management zijn aan de orde.

  • 30 september en 1 oktober: Millennium development goals on sanitation. Experts vertellen over nieuwe, praktische sanitatieconcepten.
  • 1 en 2 oktober: Design and operation of membrane plants: over energiezuinige membraantoepassingen, zoals de verbeterde membraanbioreactor. De conferentie is opgezet ter stimulering van internationale samenwerking voor het vergaand optimaliseren van membraanprocessen.
  • 2 en 3 oktober: Industrial water treatment systems: over ontwikkelingen rond industriewater, zoals hergebruik, maatwerkgerichte oplossingen, vermindering van energieverbruik en verlaging van CO2-emissies.

Innovation Award
Tijdens de openingsceremonie van Aquatech Amsterdam 2008 wordt op 29 september in Amsterdam RAI ook de winnaar bekendgemaakt van de Aquatech Innovation Award. De prijs is bedoeld voor het meest innovatieve product, dienst of oplossing in de branche. Beoordelingscriteria zijn originaliteit (50%), praktische uitwerking (technisch, economisch, haalbaarheid, 25%) en duurzaamheid (milieu, veiligheid, energie en efficiency, 25%).

De competitie is voor de eerste keer toegankelijk voor alle fabrikanten en producten, ook producten die niet op Aquatech worden getoond. De jury heeft 9 van de 35 inzendingen genomineerd voor de award.

Reageer op dit artikel