artikel

Bakkerij Dagen 2008

Algemeen

Na de succesvolle Bakkerij Dagen van 2006 en eerdere jaren staat dit vakevenement, vanaf nu in een tweejaarlijkse cyclus, opnieuw in de startblokken. Van 2 tot en met 4 maart is Amsterdam RAI dé ontmoetingsplek voor de bakkerijbranche. Parallel vindt, evenals voorheen, IJsvak plaats.

Marketing
Cathri van de Haar

Veel bezoekers verwacht, beursvloer uitverkocht
Bakkerij Dagen 2008

Na de succesvolle Bakkerij Dagen van 2006 en eerdere jaren staat dit vakevenement, vanaf nu in een tweejaarlijkse cyclus, opnieuw in de startblokken. Van 2 tot en met 4 maart is Amsterdam RAI dé ontmoetingsplek voor de bakkerijbranche. Parallel vindt, evenals voorheen, IJsvak plaats.

Bakkerij Dagen 2008 is helemaal uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich alleen nog op een reservelijst laten zetten. Als dat indicatief is voor de bezoekersaantallen (in 2006 ruim 13.000), dan kan de organisatie op voorhand tevreden zijn. Over die belangstelling weten we binnenkort meer. Zeker is dat meer dan 200 exposanten, onder wie ook ‘nieuwkomers’ op de beurs, alles laten zien op het gebied van brood, banket, patisserie, chocola en ijs.

Masterclass
Natuurlijk: het product zelf staat centraal tijdens de Bakkerij Dagen. Maar ook wie geïnteresseerd is in productieprocessen, mogelijke samenwerkingsvormen, winkelinrichting en presentatie komt ruimschoots aan zijn trekken.
Behalve een kennismaking met al deze facetten van het bakkersvak en een presentatie van de noviteiten in de branche, biedt de beurs een uitgebreid randprogramma. Bijvoorbeeld met informatieve demonstraties in de vorm van masterclasses onder leiding van het Nederlands Patisserie Team, het Boulangerie Team en Patisserie Robèrt, over onder meer moleculaire patisserie. Maar ook spannende wedstrijden staan op het programma, evenals workshops en een onderwijsmarkt.

Ontmoeten
Een vakbeurs is ook, of eigenlijk vooral, een plaats voor ontmoeting, netwerken, (zakelijke) contacten. De sectoren die tijdens de Bakkerij Dagen in elk geval vertegenwoordigd zullen zijn zijn ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers, ambulante brood- en bankethandel, ijssalons, chocolaterieën, lunchroomhouders, onderwijs, horeca-, catering-, en snackbedrijven, supermarkten en de voedingsmiddelenbranche. Voor de meeste deelnemers, zo blijkt ook uit enquêtes tijdens vorige edities, is het leggen of onderhouden van contacten veruit de belangrijkste reden om aanwezig te zijn.

IJsvak
Net als in 2005 en 2006 vindt de nationale ijsbeurs IJsvak tegelijk plaats met de Bakkerij Dagen, ook in Amsterdam RAI. IJsbereiders en ijsverkopers kunnen hier hun hart ophalen aan praktijkdemonstraties, informatie en vakwedstrijden zoals De Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe. IJsvak wordt georganiseerd in nauw overleg met het IJscentrum Wageningen en de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland.

Reageer op dit artikel