artikel

De koelkast van Johan van der Horst

Algemeen

Wat zijn de beweegredenen achter het koopgedrag van consumenten? Kopen ze altijd dezelfde levensmiddelen? Proberen ze vaak nieuwe dingen uit? En wat vinden ze van de verpakkingen? Johan van der Horst over de producten die hij in huis haalt.

Johan van der Horst (26) is junior consultant bij Accenture en woont samen met zijn vriendin in Alphen aan den Rijn. Ze eten meestal samen en kopen geen magnetronmaaltijden. “We koken altijd zelf, maar we maken vaak wel dingen die snel klaar zijn.” Van der Horst doet zijn boodschappen bij C1000 en Albert Heijn. Beide winkels zijn dichtbij. “We gaan vaker naar C1000. Ik vind het daar net even prettiger en volgens mij is het ook iets goedkoper.” Het hangt van het product af of hij een A-merk of het huismerk koopt.

Optimel Yoghurt
“Mijn vriendin heeft een voorkeur voor producten zonder suiker en met een laag vetgehalte. Ik vind het lekker, het maakt me verder niet zo veel uit. Meestal nemen we de bosvruchtenvariant maar soms ook wel andere smaken. De openig wordt na een tijd vaak vies, de yoghurt koekt een beetje aan. We kopen ook wel eens yoghurt in bekers. Die zijn eigenlijk prettiger en sluiten beter.”

Friki Kipfilet
“Eerst kochten we kipfilet bij de slager, maar die was een beetje waterig. Nu kopen we het dus in de supermarkt. We kijken vaak wel even of het ergens in de aanbieding is. Voorgesneden blokjes vind ik voor luie mensen. Ze zijn volgens mij ook nog duurder en het is geen moeite om het zelf even te snijden.”

C1000 Halfvolle Melk
“Deze hebben we voor het eerst. Voorheen kochten we altijd melk van ’s Lands Beste, maar die heeft C1000 niet meer. Ik vind dit pak veel gezelliger, er staat een leuk bloemetje op en het heeft meer kleur. Bovendien is deze melk langer houdbaar. Dat is wel handig, want mijn vriendin drinkt geen melk en ik drink alleen ’s ochtends een beker.”

AH Pesto
“Dit gebruiken we niet zo vaak dus wat dat betreft is het wel goed dat het zo’n klein potje is. Maar als je er wat uit wil halen, kun je er niet met een gewone lepel in. Ik zit vaak met een heel klein theelepeltje te prutsen. Dat vind ik dan weer niet zo handig.”

Reageer op dit artikel