Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo

Food Law Event: hoor insights van VWS, NVWA, Unilever, Colruyt, Alpro en Iglo
Op 7 juni vindt het VMT Food Law Event plaats in Maarssen

Hoe ziet de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering eruit? Hoe houdt de NVWA toezicht op het nieuwe Infoblad 85? Welke wetswijzigingen komen eraan op het gebied van allergenen? Hoe ziet de geldende wet- en regelgeving eruit voor etikettering en claims rondom vega(n) voedingsmiddelen? Leer meer over deze en veel meer onderwerpen tijdens het Food Law Event op dinsdag 7 juni.

Het Food Law Event van VMT is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis opdoet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.

Onderwerpen

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 7 juni. Na twee jaar van digitale updates, dit jaar weer een fysiek event in Maarssen. Tijdens dit live event worden onderwerpen behandeld zoals gezonde voeding, fraude, Nieuwe Aanpak Productverbetering, Infoblad 85, Front of Pack voedselkeuzelogo’s, biologische wetgeving, allergenen, etikettering van vega(n) voedingsmiddelen, contractuele afspraken, spanningsvelden bij THT en TGT en misleiding.

Gezonde voeding, fraude en misleiding

Hoor tijdens het plenaire ochtendprogramma de laatste stand van zaken op gebied van gezonde voeding en preventie van Letteke Boot van het VWS. Daarna vertelt Karen Gussow van de NVWA hoe de NVWA toezicht houdt op voedselfraude. Tijdens de plenaire afsluiting gaat Ebba Hoogenraad op zoek naar tendensen en tips op gebied van misleiding in de voedingsindustrie.

NAPV, fraude en Infoblad 85

Tijdens de eerste breakouts een sessie over de Nationale Aanpak Productverbetering met Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak), Lucie de Peuter (Unilever), Imkje Tiesinga (FNLI) en Ilse Roosenbrand (CBL). Parallel daaraan een sessie over fraude met Lauren Dallau (NVWA), Marijn van Tuijl (Ploum) en IJsbrand Velzeboer (Scienta Nova). De derde sessie in dit blok gaat over Infoblad 85 met Paul in ’t Veld (NVWA) en Barbara Mutsaers (AKD).

FOP, biologisch en allergenen

Het tweede blok breakouts bevat een sessie over Front of Pack voedselkeuzelogo’s met Jasmin Buijs (Axon), Lisa Gray (Iglo) en Pascale Boulanger (Colruyt). Daarnaast een sessie over biologische wetgeving met Silvia Gawronski (Van Traa), Marion Blom (Bionext) en Arjon Kalter (Rwenzori Premium Vanilla). Tenslotte parallel hieraan de grote allergenenupdate met Marjan van Ravenhorst (Allergenen Consultancy) en Benjamin Remington (Remington Consulting Group B.V.).

Vega(n), contracten en houdbaarheid

Tijdens de laatste ronde breakouts een sessie over de wettelijke kaders rondom vega(n) producten met Sarah Arayess (Say Legal), Dennis Favier (Seasogood) en Simone Broxks en Floris Kets (Alpro). Daarnaast een sessie over de valkuilen en tips bij contractuele afspraken door Karin Verzijden (Axon) en Ingrid Keller Cayet (Madaga). Tenslotte een sessie over de spanningsvelden bij TGT en THT door Ellis van Diermen (Précon), Wiek van der Vossen (Voedingscentrum) en Laura Put (WUR).

Bekijk het hele programma en meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Steeds meer producenten stappen in het verwerken van reststromen. Zowel eigen reststromen als die van andere bedrijven dienen steeds vaker als...

Beeld: Shutterstock

Consumentenbond over Nutri-Score: 'Producenten moeten het logo niet...

De Nutri-Score is inmiddels in Nederland het goedgekeurde voedselkeuzelogo. Vanuit de voedingsindustrie klinken zowel positieve als negatieve...

Food Law Event 2024: van NVWA-inspectie en claims tot plantaardige benamingen en harmonisatie

Food Law Event 2024: van NVWA-inspectie en claims tot plantaardige...

Waar vormt Europese wetgeving een rem voor transitie en innovatie en waar liggen de kansen? Wat zijn de speerpunten van het VWS op gebied van...

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste stand van zaken

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste...

De International Probiotics Association Europe (IPA Europe) roept op tot geharmoniseerd gebruik van de claim 'probiotica' in de Europese Unie. Over...

Beeld: Shutterstock

Herkomstetikettering en benamingen plantaardige alternatieven: dit is...

Hoewel herkomstetikettering in de luwte lijkt te liggen is het zeker niet minder belangrijk. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? En wat mag er...

Beeld: Shutterstock

Italië vervolgt strijd tegen Nutri-Score door voorstel wijziging...

In Italië stelt de partij van Giorgia Meloni een aanpassing in de grondwet voor. Het land wil in de grondwet opnemen dat 'de Republiek gezonde...

Beeld: Shutterstock

Zorgt omzeiling suikertaks voor nieuwe vormgeving wet? 'Op dit moment...

Producent Riedel introduceerde recent Appelsientje Fruitdrink met een vleugje zuivel. Door het toevoegen van de zuivel hoeft de producent geen...

Een eigen logo op je etiket: hier moet je op letten

Een eigen logo op je etiket: hier moet je op letten

De uitdrukking 'een beeld zegt meer dan duizend woorden' is er niet voor niets. Het gebruik van logo's kan consumenten snel informeren over...