Friesche Vlag zet eerste schreden op plantaardige markt met opschuimbare haverdrank

Friesche Vlag zet eerste schreden op plantaardige markt met opschuimbare haverdrank
Friesche Vlag: “De introductie van de plantaardige haverdrank is een belangrijke stap voor ons."

De groeiende populariteit van havermelk heeft zuivelreus FrieslandCampina doen besluiten ook actief te worden in deze markt. Het merk Friesche Vlag komt met een eigen plantaardige opschuimmelk 'Barista Haver'.

Friesche Vlag speelt met de lancering van de plantaardige haverdrank naar eigen zeggen in op de vraag naar plantaardige alternatieven en geeft koffieliefhebbers nu keuze uit ‘een breder assortiment’. Het eerste product van Friesche Vlag is daarmee een tegenhanger van bijvoorbeeld Oatly en Alpro die ook een opschuimmelk verkopen.

‘Stevige schuimlaag’

Volgens FrieslandCampina zorgt het product voor een stevige schuimlaag. Belangrijk volgens de producent, want “de kwaliteit van de schuimlaag wordt door de helft van de consumenten als een van de belangrijkste factoren gezien om te kiezen voor een bepaalde melk- of plantaardige drank.” 79% van de Nederlandse huishoudens drinkt koffie, waarvan 43% cappuccino's en 13% macchiato's, meldt FrieslandCampina.

Cappuccino-met-Hartje

Belangrijke stap

Robbert Kleiren, Brand Leader Chocomel, Fristi en Friesche Vlag: "De introductie van de plantaardige haverdrank is een belangrijke stap voor ons. We zien dat veel mensen behalve een uitgebreid zuivelassortiment, ook plantaardige producten willen - onder andere voor het maken van een heerlijke cappuccino."

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Productinnovaties mei: plantaardige producten op maat en cocktail voor retail

Productinnovaties mei: plantaardige producten op maat en cocktail...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van mei: plantaardige producten op maat, plantaardige ijsmix en...

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg 

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg

Suiker reduceren in voedingsmiddelen is nog niet zo makkelijk. Het dient niet alleen voor de zoete smaak, maar heeft ook vele functionele...

Foto: Kentaur op Free From Food Expo

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch: 9 spelers die innovatie...

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar producenten uit de bakkerijsector op hun eigen manier een draai aan kunnen...

Plus Retail over plantaardig: 'We moeten versnellen, maar hoe nemen we de klant maximaal mee?'

Plus Retail over plantaardig: 'We moeten versnellen, maar hoe nemen...

'Als we vegan op de verpakking plaatsen, schoppen we de bal voor de grote massa te ver weg'. Aan het woord is Petra Morssinkhof, manager...

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of hamburgers' (podcast)

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of...

'Startups in plantaardig hebben een nog langere adem nodig dan die van 10 jaar geleden. Retailers worden steeds kritischer.' Aan het woord is Remko...

foto: shutterstock

Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels...

Half-om-halfgehakt kennen de meeste producenten wel. Albert Heijn introduceert een nieuw soort hybride product: rundkip. De supermarkt wil met deze...

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van koffiecocktail

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van...

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Upfront heeft een shake ontwikkeld met eiwit uit een reststroom van bier. Volgens het bedrijf is het de meest functionele plantaardige eiwitshake op...