Staat de Food Safety Update al in jouw agenda?

Staat de Food Safety Update al in jouw agenda?

Op 5 oktober 2021 word je tijdens de Food Safety Update door experts online bijgepraat over actualiteiten in voedselveiligheid, recalls en allergenwetgeving.

Wat zijn de belangrijkste topics voor de overheid op dit moment op het gebied van voedselveiligheid? Hoe zit het met de nieuwe aanstaande beleidsregel waarin staat dat levensmiddelenbedrijven producten binnen 4 uur in keten moeten kunnen traceren? Wat beweegt er op belangrijke onderwerpen zoals recalls en allergenenmanagement? Op deze vragen geeft deelname aan de online Food Safety Update van VMT het antwoord.

Up-to-date door experts

Word in één ochtend bijgepraat door onder meer Silvia Gawronski, associate partner bij Van Traa Advocaten, Annemieke Hoogeveen, senior beleidsmedewerker voedselveiligheid van het Ministerie van VWS en Marjan Ravenhorst, levensmiddelentechnoloog en auteur Praktijkgids allergenen.

De Food Safety Update is een live online event op 5 oktober 2021 over voedselveiligheid. Gedurende het sterke online programma worden livestream reportages, webinars, presentaties en  paneldebatten met elkaar afgewisseld. Daarnaast is er volop gelegenheid om virtueel te netwerken in de ronde tafels.

Laat je online in 4 uur bijpraten over belangrijke food safety actualiteiten en schrijf je nu in!

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

foto: Jay & Joy

Plantaardig niet altijd veilig: Vegan kaasalternatieven veroorzaken...

In Frankrijk deed zich een uitbraak voor met Listeria monocytogenes in plantaardige alternatieven voor kaas. De producten werden verkocht in meerdere...

Rechtszaken als gevolg van E. coli-uitbraak door sla op hamburger Wendy's

Rechtszaken als gevolg van E. coli-uitbraak door sla op hamburger...

Een uitbraak van E. coli O157:H7 die van juli tot augustus 2022 werd onderzocht door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de...

Salmonella in teruggeroepen verse basilicum

Salmonella in teruggeroepen verse basilicum

De Food and Drug Administration (FDA) en de Centers of Disease Control and Prevention onderzoeken een uitbraak van Salmonella die verband houdt met...

Listeriabesmetting in gerookte zalm van 2021 tot nu: 20 zieken en 5 doden

Listeriabesmetting in gerookte zalm van 2021 tot nu: 20 zieken en 5...

De Europese instituten ECDC (European Center of Disease Control) en EFSA (European Food Safety Authority) melden gezamenlijk een langdurig cluster...

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

Zieken door E. coli in gepelde biologische walnoten

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meldingen ontvangen over twaalf mensen uit twee Amerikaanse staten. Zij zijn besmet...

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

40 Denen besmet met hetzelfde type salmonella

In een maand tijd zijn zeker veertig Denen besmet geraakt met hetzelfde type salmonella. Het DTU Food Institute, de Deense Veterinaire en...

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

Navigeren door IFS Logistics 3: veelgestelde vragen en antwoorden

De definitieve versie van IFS Logistics 3 is al geruime tijd uit. Audits volgens deze nieuwe versie kunnen vanaf 1 juni 2024 plaatsvinden. Voor alle...

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden?

Hygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat...

Hygiëne en techniek zijn twee totaal verschillende dingen die samenkomen bij bereiding van voedingsmiddelen. Het goed vertalen van hygiënisch ontwerp...