'De eiwittransitie betekent niet dat we allemaal van het vlees af moeten' (podcast)

'De eiwittransitie betekent niet dat we allemaal van het vlees af...

Schuift het gesprek over de eiwittransitie teveel naar de achtergrond nu andere grote thema's zoals CO2-reductie vooral de overhand krijgen in de...

Hoe kan kunstmatige intelligentie (AI) een transformerende rol spelen in het in kaart brengen van (opkomende) voedselrisico's? (foto: Shutterstock)

AI en Voedselveiligheid: 'opkomende risico's beter op de kaart'...

Wordt het voedsel veiliger dan ooit als we AI gaan inzetten voor het voorspellen van nieuwe en bestaande voedselveiligheidsrisico's op grondstoffen?...

NVB: 'Bakkerijsector moet korter op de bal zitten na grondstoffen- en energiecrisis' (podcast)

NVB: 'Bakkerijsector moet korter op de bal zitten na grondstoffen- en...

De bakkerijsector heeft een roerige anderhalf jaar achter de rug, gekenmerkt door een grondstoffen- en energiecrisis. Dat heeft flinke verschuivingen...

Handig overzicht: De top 6 'must listen' podcasts van 2023

Handig overzicht: De top 6 'must listen' podcasts van 2023

VMT sprak het afgelopen jaar met vele kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars en fooddesigners. Een aantal van deze gesprekken zijn uitgewerkt in...

World Meat Congress: 'Maatschappelijk debat over vleesconsumptie moet minder simplistisch worden gevoerd' (podcast)

World Meat Congress: 'Maatschappelijk debat over vleesconsumptie moet...

De wereldwijde vleesindustrie kan nog een grote slag slaan met het terugbrengen van CO2- en methaanuitstoot. Tegelijk groeit de wereldbevolking en...

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om zich te bewijzen' (podcast)

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om...

Na een aantal jaar van onstuimige groei in de categorie plantaardig, lijkt er nu een plateau te ontstaan. Zijn er te veel producten op de markt?...

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de consument nog meer in het middelpunt te plaatsen' (podcast)

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de...

Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...

'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)

'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal'...

Wat vraagt de jonge generatie - gen Z - om bij nieuwe producten? Waar moeten productontwikkelaars op letten? Bart Jan Veldhuizen, mede-oprichter van...

Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.

Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)

De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...

Merijn van Berlo en Maarten Bezem, chefs van het succesvolle restaurant Choux in Amsterdam, hebben onder de naam 621 Ferments krachtige natuurlijke smaakversterkers ontwikkeld. (foto's: Rinze Vegelien)

Chefs van Amsterdams restaurant lanceren gefermenteerd alternatief...

E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...

VMT To Go podcasts en luisterartikelen

Geen tijd om de leerzame en diepgaande artikelen van VMT te lezen? Beluister dan onderweg of thuis de podcasts en luisterartikelen over innovatie, trends, productontwikkeling en voedselveiligheid.  Zelf een goed idee voor een podcast over de voedingsmiddelenindustrie?
VMT To Go podcasts en luisterartikelen