Perspectief op plantaardig: 'kiezen tussen isolaat of concentraat...
Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...
Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...
Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit...
Als de vleesindustrie de komende jaren overeind wil blijven, zal ze volop ten strijde moeten trekken tegen pseudowetenschap. Dat stelde wetenschapper...
Wetenschappers van de Leeds Universiteit hebben microgels van plantaardige eiwitten ontwikkeld. Dit maakt dat ze veel meer vocht vasthouden. Dit kan...
De voortdurende zoektocht naar suikeralternatieven bracht Ruud van der Sman van Wageningen University & Research er toe om de thermodynamica van...
'We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen', zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...
Multinational KraftHeinz en onderzoekers van het Wyss instituut hebben een geencapsuleerd enzymproduct gemaakt dat suiker in de darm kan omzetten tot...
Wat vinden Europeanen belangrijk bij hun voedselaankopen? De EFSA heeft dit onderzocht in de Eurobarometer. Inzoomend op deze Eurobarometer valt op...
In Europa is de vraag naar plantaardige eiwitten hoog door de populariteit van veganistische en vegetarische producten. In West-Afrika groeien...
Dat tekort aan medewerkers met 'STEM-profielen' is volgens Agoria, essenscia, Fedustria en Fevia Vlaanderen niet enkel acuut, maar zeker ook...