EU wil af van aroma's voor vlees, worst, kaas en barbecuesauzen: om...
De Europese Unie verbiedt een aantal rookaroma's die producten als rookworst en barbecuesaus een rooksmaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond,...
De Europese Unie verbiedt een aantal rookaroma's die producten als rookworst en barbecuesaus een rooksmaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond,...
Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...
IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...
Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...
De smaak van vleesvervangers is vaak een bottleneck voor de acceptatie door de consument. Want wat zorgt voor de karakteristieke smaak van...
IFF ontwikkelt zich flink op het gebied van vleesvervangers. Samen met WUR en Unilever onderzoeken ze hoe smaakstoffen binden aan plantaardige...
Plantaardige producten vormen een industrie waar miljarden in omgaan en deze markt blijft groeien. Een drempel is de bijsmaak van plantaardige...
Plantaardige eiwitten geven vaak een ongewenste bijsmaak aan plantaardige vleesvervangers. Maskeren is de meest gebruikte aanpak, maar dit kan...
Nostalgie, maar ook avontuur. Clean label smaakmakers via fermentatie. VMT bezocht een aantal exposanten op de FiE en ontdekte een aantal smaaktrends.
Artificial Intelligence is er al sinds de jaren 50 maar de beschikbaarheid van real-time data zorgt voor een enorme groei. Ook de...