5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven
Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...
Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...
Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...
Fermentatie wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral als smaakmaker, maar met precisiefermentatie zijn ook zuiveleiwitten te produceren....
SIAL Paris, de grootste vakbeurs van de voedingsindustrie, is druk bezig met de voorbereiding van de 60e editie in 2024. Deze bijzondere...
De foodsector heeft niet stilgestaan in 2023. Wat is de redactie van VMT het meest opgevallen dit jaar? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen van...
Hoe kijken we terug op 2023 en wat wordt trendy in 2024? In dit laatste nummer van 2023 voorspellen branchegenoten, markt- onderzoekers en...
Met de jaarwisseling in zicht komen ook goede voornemens er weer aan. Biedt dat kansen voor functionele ingrediënten? Een groeiende groep mensen...
Van algen tot witte bonen: er is meer aandacht voor alternatieve ingrediënten voor plantaardige producten zoals vleesvervangers.
AAK is een Zweeds, maar wereldwijd opererende producent van plantaardige oliën en vetten. Vanuit de strategie 'Shaping our Future' wordt samen met...
Professor Chris van Tulleken, een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van ultrabewerkt voedsel, wil dat er een waarschuwing komt op...