Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel...
Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...
Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine...
Op etiketten moet veel verplichte informatie vermeld worden. Het is dan ook niet gek dat het af en toe fout gaat. Soms worden gegevens op de...
Het Noorse bedrijf Keep-it wil dat de dynamische houdbaarheidsindicator een toegestaan alternatief wordt voor de geprinte houdbaarheidsdatum op...
Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen.
Consumenten begrijpen vaak niet het verschil tussen 'te gebruiken tot' (TGT) en 'ten minste houdbaar tot' (THT), waardoor voedselverspilling...
De Noorse autoriteiten hebben, in samenwerking met het Noorse Instituut voor de Volksgezondheid, de bron achterhaald van een listeriose-uitbraak die...
Consumenten vinden het verschil tussen de TGT en THT nog onduidelijk. De overheid paste daarom de Warenwet aan, maar dat haalt niet alle...
Het Poolse bedrijf Fresh Inset ontwikkelde een sticker voor op groente en fruit of in verpakkingsmateriaal. Hiermee claimt het bedrijf een langere...
Voedselverspilling tegengaan is een belangrijk aandachtspunt voor de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven proberen de verspilling in de eigen keten...
Voedselverspilling heeft zowel economische als ecologische gevolgen en er is steeds meer aandacht voor het voorkomen ervan. Producenten van...