Duurzame foodfabriek bouwen in de woestijn? 'De koeling is zo...
Alle 193 VN-landen hebben zich gecommitteerd aan 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Voor onder andere een beter klimaat, schoner water en...
Alle 193 VN-landen hebben zich gecommitteerd aan 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Voor onder andere een beter klimaat, schoner water en...
In een wereld waar droogte steeds vaker voorkomt, wordt waterbesparing cruciaal. Hoewel huishoudens voor 70% van het drinkwaterverbruik...
De start van de Dutch Food Week was afgelopen vrijdag in Arnhem in en rond de iconische Eusebiuskerk. Het motto dit jaar is: 'weet wat je eet'. Dat...
De Single Use Plastics-wetgeving (SUP) verandert de spelregels voor het verpakken van voedingsmiddelen. Maar wat verandert er door deze wetgeving...
Begin 2020 is Bobeldijk Food Group in Deventer volledig overgegaan op de productie van vegan producten. Het van origine vleesbedrijf werd omgebouwd...
Het verzamelen van betrouwbare duurzaamheidsdata is de eerste stap tot het verlagen van de CO2-footprint. Ook kleine bedrijven moeten aan de slag,...
Biologisch, regeneratieve landbouw, natuurinclusieve landbouw of On the Way to PlanetProof: je leest het op verpakkingen. Vaak gaat de boodschap over...
De voedingsindustrie kan niet meer om de aankomende CSRD-wetgeving heen. Op woensdagochtend 6 september organiseerde VMT een webinar over dit...
In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.
Phycom ontvangt €9 miljoen van onder andere Corbion om micro-algen van hoge kwaliteit op industriële schaal te cultiveren.