VMT webinar: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor

VMT webinar: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor

De ontbossingswetgeving (EUDR) geldt voor de voedingsindustrie voor producten gemaakt met en van soja, palmolie, koffie, cacao en rundvlees. Deze wetgeving werd in 2024 met een jaar uitgesteld. Vanaf eind 2025 moeten bedrijven in fasen aan deze wetgeving voldoen.

De voorbereidingen zijn nu volle gang. Maar hoe pak je dit proces aan? Hoe bereid je je als producent voor op het voldoen aan deze wetgeving? Waar haal je de juiste data vandaan? Wat doe je als data ontbreekt? In deze VMT webinar op 14 mei geven verschillende experts en producenten tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze veelomvattende wetgeving. 

Laatste ontwikkelingen EUDR

De laatste paar maanden verandert er veel in de wetgeving. Leontien Hasselman-Plugge, CEO van ImpactBuying zal de laatste ontwikkelingen van de EUDR toelichten. Met haar bedrijf heeft ze met verschillende schakels in de cacaoketen een dry run uitgevoerd van de wetgeving. Bij deze test haakten Jumbo, Mars, Cargill en de NVWA aan. Tijdens haar presentatie zal Leontien onder ander ingaan op de geleerde lessen van deze test. 

EUDR in de praktijk

Vleesverwerker Hilton Foods is druk bezig met de praktische invulling van de wetgeving. Peter Meewisse, duurzaamheids- en kwaliteitsmanager bij Hilton Foods zal vertellen het bedrijf invulling geeft aan de EUDR, hoe ze de informatiestromen van leverancier tot klant inrichten. Ook zal hij ingaan op de achtergrondstudie die het bedrijf uitvoert om de risico's in de keten in te schatten. Dit is nodig omdat de EUDR meer omvat dan alleen ontbossing tegengaan.

Abonnees kunnen zich hier gratis aanmelden.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Lantmännen Unibake kijkt holistisch naar klimaatimpact: 'We willen minder energieverbruik in volledige keten'
  2. Voor abonneesWordt de Nutri-Score het volgende vinkje? 5 visies op het voedselkeuzelogo
  3. Voor abonneesMisleiding door 'dual quality': 5 controlepunten voor producenten
  4. RIVM komt met landelijk advies: 'Eet geen hobby-eieren vanwege PFAS'
  5. NVWA speurt naar deelnemers voor proeftuin notificatieplicht laboratoria
  6. GesponsordFood & Beverage Business Event | 24 april 2025
  7. De zin en onzin van X-ray-inspectie: een aantal overwegingen
  8. Duurzaamheidswetgeving: zo pakt FrieslandCampina het aan
  9. Startup maakt koffie van paddenstoelen: 'Het vinden van de juiste smaakbalans was lastig'
  10. Nepluvi ziet kansen en risico's voor Europese pluimvleessector door handelsoorlog
  1. Voor abonneesEU-lidstaat moet WGS verplicht inzetten bij uitbraakonderzoek: Commissie komt met Q&A
  2. Voor abonneesSalmonella-uitbraak door rauwmelkse kaas treft meer dan 40 kinderen
  3. Boerenverstandlogica versus wetboek: zo ga je om met internationale wetgeving
  4. Voor abonneesHoe ontwikkelde Flora Food Group de papieren boterkuip? 'Klikgeluid bij sluiten essentieel'
  5. Voor abonneesSterke stijging norovirusgevallen: hoogste piek in jaren gemeld
  6. Expert over etikettering, logo's en claims: 'Er zitten veel hiaten in de claimverordening'
  7. Voor abonneesWat is de oorzaak van 6000 salmonellagevallen bij de mens? Machine learning en WGS geven het antwoord
  8. Voor abonneesVoedselwetgeving toepassen in functie: 4 eigenschappen om aandacht te geven
  9. Code rood in visschap: makreel dreigt te verdwijnen uit supers
  10. 'Ziekenhuisbacterie' infiltreert voedselketen: EFSA waarschuwt voor antibioticaresistentie