Webinar voedselcontactmaterialen: zo vind je de balans tussen veiligheid, duurzaamheid en wetgeving (PPWR) 

Webinar voedselcontactmaterialen: zo vind je de balans tussen veiligheid, duurzaamheid en wetgeving (PPWR) 
Beeld: Shutterstock

Wat is de huidige stand van zaken rondom voedselcontactmaterialen? Wat betekent nieuwe wet- en regelgeving, zoals de PPWR? Hoe vind je de juiste balans tussen voedselveiligheid en duurzaamheid in een veranderend wettelijk landschap? En wat doe je als je wel BPA of MOAH in je materiaal vindt? Tijdens dit (voor abonnees gratis) webinar op woensdag 3 december vertellen Lieke Prinsen (Rassers Advocaten) en Elly Spies-Faber (FrieslandCampina) meer over dit actuele onderwerp.

Wat is de huidige stand van zaken rondom voedselcontactmaterialen? Wat betekent de nieuwe wet- en regelgeving - zoals de PPWR -  voor de voedingsindustrie? Bij welke stof moet je waaraan denken? Tijdens deze webinar bespreken we de nieuwste inzichten en regels: wat mag wel en wat niet? Stoffen zoals BPA en MOAH staan steeds vaker ter discussie, maar wat betekent dat voor verpakkingen in de toekomst? Gaan we alles weer in glas verpakken?  

Verpakkingen en duurzaamheid

En wat betekent dit voor duurzaamheid? Wat is de impact van wetswijzigingen voor voedselproducenten en wat zijn de uitdagingen bij het beperken van de migratie van gevaarlijke stoffen? Hoe vind je de juiste balans tussen voedselveiligheid en duurzaamheid in een veranderend wettelijk landschap? En wat als je wel een stof in je materiaal vindt? Hoe gaat dat qua handhaving? Lieke Prinsen, advocaat bij Rassers Advocaten, schetst het wettelijke kader. Elly Spies-Faber, senior expert packaging compliance bij FrieslandCampina, vertelt vervolgens meer over hoe je hier als producent in de praktijk mee om kunt gaan.  

Sprekers voedselcontactmaterialen  

Dit webinar wordt ingevuld door twee sprekers. Allereerst Lieke Prinsen, advocaat bij Rassers Advocaten. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Lieke Prinsen

De tweede spreker in deze sessie is Elly Spies-Faber, senior expert packaging compliance bij FrieslandCampina. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Elly Spies-Faber.  

Aanmelden webinar

Wil je dit webinar bijwonen?

Meld je hier aan  (Gratis voor abonnees)

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesWebinar terugkijken: Melden van onveilige levensmiddelen door NVWA toegelicht
  2. Barry Callebaut wil met AI nieuwe standaard in innovatie ontwikkelen
  3. Beheersen MOSH & MOAH: Van onmogelijk naar onder controle?
  4. Monitor Levensmiddelenindustrie 2024: 'De productie staat flink onder druk'
  5. Voor abonneesBabyvoedingproducent zwaar onder vuur na botulisme-uitbraak in Verenigde Staten
  6. Europese Commissie overweegt speciale taks voor ultrabewerkte voeding
  7. Food Safety Event: Hoe we niet moeten verzanden in risicohysterie
  8. Europa verzwakt verduurzamingsregels voor bedrijven, expert vindt het gemiste kans
  9. Zo gebruiken productontwikkelaars AI: 'ChatGPT is interessant voor het combineren van verschillende ingrediënten'
  10. Voor abonneesMintel voorspelt deze 3 trendontwikkelingen in voeding tussen 2026 en 2030
  1. Voedselfraude tegengaan: dit moet je als kwaliteitsafdeling daarover weten
  2. Voor abonneesZo werkt Tony's Chocolonely aan duurzaamheidswetgeving: 'We willen geen voorloper meer zijn, maar de standaard'
  3. Levensmiddelenbranche en LVVN werken aan landelijk crisisplan voor voedselzekerheid
  4. Voor abonneesZo benut Le Pain Quotidien AI: efficiëntie, klantinzicht en merkbewaking
  5. Zoetwaterzalm van Hollandse bodem? Varkenshouderij is nu 'bio-tech' zalmboerderij
  6. Safe met Gea: 'AI is geen bedreiging, maar een nieuwe collega die nóóit moe wordt'
  7. Voor abonneesVMT 7 (2025): AI in productontwikkeling
  8. Voedselveiligheid onder de loep: de nieuwe koers van de NVWA uitgelegd op Food Safety Event
  9. Voor abonneesDuitse E. coli-uitbraak breidt uit naar 350 zieken, oorzaak nog onbekend
  10. GesponsordHoe Sonac carrageen in ham vervangt met vleeseiwitten