14-03-2024: Précon kennismiddag duurzaamheid

14-03-2024: Précon kennismiddag duurzaamheid
Foto: Précon

Précon organiseert op donderdag 14 maart 2024 een kennismiddag over duurzaamheid. Verschillende thema's worden uitgediept en er wordt praktische informatie en handvatten gedeeld voor een goede en praktische invulling van de onderwerpen binnen het bedrijf.

Duurzaamheid is een actueel onderwerp. Steeds meer wetgeving vraagt aandacht voor duurzaamheidsthema's, maar ook klanten focussen zich meer dan ooit op duurzaamheid.

Hoe kun je je als bedrijf voorbereiden, waar moet je rekening mee houden en hoe kun je de diverse duurzaamheidsonderwerpen het beste handen en voeten geven binnen je bedrijf? Om die vragen te kunnen beantwoorden organiseert Précon een kennismiddag.

Onder andere Marcel Tijhuis, directeur van Précon, en meteoroloog & weerman Reinier van den Berg komen aan het woord. Verder zullen er verschillende kennissessies plaatsvinden. De onderwerpen voor deze kennissessies zijn:

  1. Duurzaamheidsclaims
  2. Duurzaam verpakken
  3. Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
  4. CO2-Footprint

Meer informatie en aanmelden kan via deze link

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraan-installatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn CO2-uitstoot verminderen

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn...

Albert Heijn introduceert half om halfproducten die een combinatie zijn van kip en rundvlees. Dit product heeft een lagere CO2e-uitstoot dan regulier...

Joep Rats, NZO: "Er is een verdedigende houding ontstaan, omdat de sector zich aangevallen voelt. Dat is logisch. Maar het is belangrijk om samen naar oplossingen te zoeken in plaats van tegenover elkaar te staan."

NZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we...

De zuivelsector wordt vaak neergezet als 'heel vervuilend' en zou daarom sterk moeten worden teruggedrongen. Dat steekt Joep Rats, nu sinds enkele...

Beeld: Arla Foods Ingredients

Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd...

Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...

Foto: Shutterstock

Standaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste...

De belangrijkste GFSI-erkende foodnormen zoals BRCGS, IFS of FSSC 22000, zijn bezig om duurzaamheid binnen de standaarden te verankeren. Geen...

Foto: Jumbo Supermarkten. 
v.l.n.r.: Ron Krekels (algemeen directeur Uniekaas Holland), Guus Mensink (bestuursvoorzitter DOC Kaas), Leonie en Frans Zanderink (melkveehouders), Menno Wigtman (inkoopmanager Jumbo Supermarkten)

Jumbo nieuwe 'kaas koers' in met Uniekaas Holland en DOC Kaas

Jumbo Supermarkten zet naar eigen zeggen een stap richting de verduurzaming van haar kaasketen. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Uniekaas...

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging...

Consumenten kopen meer biologisch fruit

Consumenten kopen meer biologisch fruit

25% van de foodomzet komt vanuit producten met een keurmerk. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Keurmerken Retail van Circana. Volgens de...